Postanite virtuoz za SPA kod kuće

Odlazak u SPA centar s vremena na vreme je sjajna stvar za vašu kožu. Ali kada niste u prilici da otputujete bilo zbog ograničenog budžeta ili zbog brojnih obaveza, ko kaže da ne možete imati SPA ugođaj kod kuće? Nastavite da čitate kako o tome kako da stvorite svoj SPA ugođaj.

MASKA JE PRAVO REŠENJE

Postoji dobar razlog zašto profesionalci koriste  maske za lice – one deluju! Dakle, koji god izazov da vas muči (dehidratacija, nesavršenosti, nedostatak sjaja), odaberite jedan koji dobar za vašu kožu. Nanesite u skladu sa uputstvima. I hej! Dok čekate uobičajenih 10 – 15 minuta, zašto ne biste pustili neku lepu muziku i upalili sveće? Ključ je u pravom raspoloženju.

ZBGOM MASKO, DOBRO DOŠAO PEŠKIRIĆU!

Mnoge posete profesionalnim spa centrima uklučuju tretman toplim peškirićem koji otavra pore i temeljno čisti lice. Srećom po vas, ovaj tretman je lako izvesti kod kuće! Nakon što ste naneli masku. Stavite mekani pamučni peškirić u vodu, ocedite ga dok nije skoro suv, i njime skinite višak proizvoda. Voila – vaša koža će biti sveža danima! 

NEKA VAŠA TUŠ KAINA POSTANE OAZA ZADOVOLJSTVA

Ništa ne osvežava tako kao topao tuš, nakon kog sledi hladan – to će razbuditi vašu kožu i poboljšati vašu cirkulaciju. Važno je samo da se na kraju istuširati vodom srednje temeprature 3 – 5 minuta kako bise organizam brzo vratio u normalu.

MALO NEGE I ZA VAŠE OČI

Mislite da su krastavci jedini načini da umirite umorne oči? Razmislite opet. Uzmite jednu kašiku i ohladite je pa je nanesite na kapke. To će siguno osvežiti umorne oči. Potom nanesite kremu za područje oko očiju da biste negovali nežnu kožu.

 

OKRENITE VREME DOK SE ODMARATE

Kada vaša koža počne da stari, prirodno joj se menja tekstura i ton, što dovodi do degradacije kolagena i elastina. Da biste duže sačuvali tonus kože, primenite serum za lice   koji sadrži kofein ili retinol koji efikasno deluju protiv bora.

 

URADI SAM - PEDIKIR

Ključ za odličan manikir i pedikir kod kuće su pravi proizvodi. Vodite računa da imate sledeće proizvode: sredstvo za uklanjanje laka za nokte (savršeno za pripremu), kamenu turpiju (za uklanjanje ogrubele kože), turpiju za nokte (za ujednačavanje noktiju), kremu za zanoktice (za negu) i naravno savršena nijansa laka za nokte!

Fotografije: Getty Images