Zašto svi pričaju o uljima za kosu?

Stavljanje prirodnih ulja na kosu može zvučati kao nelogičan potez, ipak peremo kosu kako bi se rešili masnoće. Ali umesto da štete kosi, ulja za kosu je čine zdravijom i daju joj glatku, mekanu teksturu.

ZDRAVLJE KOSE

Ulja za kosu na mnogo načina deluju pozitivno na kosu. Umesto da samo oblože kosu (kao što to neki proizvodi rade) oni prodiru duboko u dlaku i hrane i neguju je iznutra. Ulja, poput argana, su bogata esencijalnim masnim kiselinama koje zamenjuju lipide u dlaci kada počne da se suši i puca. Rezultat? Super – sjajna kosa. Ulja takođe zatvaraju pore dlake čime zadržavaju vlažnost i čine kosu ukroćenijom. I zbog svojih svojstava ulja su savršena za otpetljavanje mokre kose bez brige o lomljenju i pucanju.


JEDNOSTAVNO NANOŠENJE

Ulja za kosu je jako jednostavno koristiti. Ukoliko je vašoj kosi potrebna intenzivnija nega, onda ulje nanesite na mokru kosu, u protivnom ih nanosite na suvu kosu. Utrljajte na dlanove količinu ulja veličine kovanice i zatim provucite prste kroz kosu, ravnomerno nanoseći ulje. Izbjgavajte kontakt sa kožom glave, koje u pravilu proizvodi dovoljno masnoće.  


POSTOJI ULJE ZA SVE POTREBE


Postoji prirodno ulje za svaki problem sa kosom, ali mi imamo nekoliko najdražih. Ulje argana se često naziva i tečno zlato zbog svojih višestrukih delovanja. Bogato je vitaminom E, antioksidansima i esencijalnim masnim kiselinama i jedno je od najefikasnijih prirodnih sredstava za hidrataciju. Pospešuje elastičnost kose, obnavlja je, daje joj volumen i čini je ukroćenijom. Čak se govori i da pospešuje rast kose! 

Ružino ulje je takođe odlično za hidrataciju i jačanje osetljive kose. Probajte proizvod koji spaja arganovo i ružino ulje (poput Eleo kolekcije) za luksuzni i intenzivni tretman. 

Ukoliko vam je koža glave suvo, ulje čajnog drveta će umiriti iritiranu kožu i ukloniti perut. Ulje kokosa ima odlična prirodna, antibakterijska svojstva, hidrira kosu i miriše poput letnjeg odmora!