Zrela lepota: telo, koža i šminka

Starenje je neizbežno – svako će u nekom trenutku dobiti bore. A mi kažemo: prigrlite ih! Bez obzira na njih, vi izgledate fantastično. Ali smo isto tako svesni da, kako se naše telo i koža menjaju tokom vremena, potrebni su nam novi „trikovi“ za očuvanje lepote. Evo pregleda nekih od najboljih saveta za negu zrele kože.

NEGA TELA

Jedan od najčešćih izazova starenja sa kojim se suočavamo je sve suvlja koža. Isušivanje je rezultat dve fizičke promene: naše telo proizvodi manje prirodnih lipida koji sprečavaju gubitak vlažnosti, a proces obnavljanja kože se usporava. Ove promene vode ka padu kolagena i elastina. Jedan od načina borbe protiv suve kože je stimulacija cirkulacije i obnavljanje površinskog sloja kože. Ovde vam je piling nabolji saveznik! Upotrebljavajte piling  i sunđer tokom tuširanja, dva puta nedeljno. Zatim hidrirajte celo telo kako biste očuvali glatku i nežnu kožu. Naravno, ne zaboravite ruke! Nanosite bogatu, hidratantnu kremu za ruke svakog dana, a posebno nakon pranja ruku. Za dodatnu negu, nanesite kremu za ruke pre odlaska na spavanje. Sigurni smo da ćete se probuditi sa fantastičnim osećajem na rukama.

 

NEGA KOŽE

Kako starimo, vlakna kolagena postaju kruta i sklona lomljenju, što kao rezultat ima pojavu linija, bora, suve kože i staračkih fleka. Zato je neophodno da posvetite više vremena nezi kože i pronađete zaista kvalitetne proizvode koji vam odgovaraju. Odaberite proizvode koji vašoj koži pružaju negu u svim aspektima svakodnevne nege. Takođe potražite ključne sastojke kao što su genistein soja i matične ćelije muške bokvice. Ovi sastojci pomažu hidriranje vaše kože i deluju na sve znake hormonalnog starenja. Oni takođe podižu elasticitet kože, redukuju bore i staračke fleke. Dakle, započnite negu sredstvom za čišćenje koje dubinski čisti i čuva ravnotežu vlage u vašoj koži. Zatim upotrebite serum i dnevnu kremu tokom dana, a uveče bogatu noćnu kremu  koja regeneriše kožu dok spavate. 

ŠMINKA

Znate li da neujednačen ten može učiniti da delujete starije nego što to čine bore? Zato je neophodno da imate savršenu osnovu. Podloge i tečni puderi su glavni proizvodi za zrelu kožu. Nakon nanošenja hidratantne kreme, nanesite podlogu. Ona se nalazi ispod šminke i obezbeđuje glatku površinu koja će omogućiti da šminka uvek bude na mestu. Zatim stavite tečni puder protiv starenja  i korektor z kamufliranje staračkih fleka, nedostataka i tamnih kolutova ispod očiju. Načelno pravilo za ostalu šminku je da izbegavate sjaj. Sjaj naglašava bore, posebno one u uglovima očiju. Umesto sjajnih, koristite mat hajlajtere i senke za oči ispod obrva, dodajući malo boje obrvama za definisanje oblika. Zatim dodajte umereno pink ili rumenilo u boji breskve za raskošan izgled!

 Tekst: Fotografije: Getty Images