Kako da vam kosa ostane jaka u prelaznim periodima

Kako se sledeća sezona približava, morate voditi računa o tome kako će to uticati na vašu kosu. Ako se borite da pronađete način kako da dobro negujete kosu kada se godišnja doba menjaju, evo nekoliko jednostavnih saveta i trikova o tome kako možete održati kosu jakom i zdravom tokom cele godine.

1. POBRINITE SE ZA RASCVETALE KRAJEVE
Zima je izazovna za vašu kosu iz mnogo razloga: sneg, kiša, promena temperature sve to može dovesti do toga da vam kosa deluje isušeno i krhko. Kako bi izgledala najbolje moguće tako da konačno možete da odložite kapu, probajte negujući HairX Ultimate Repair Nourishing Serum  za rascvetale krajeve. Uzmite kap i nanesite ravnomerno peškirom na prosušenu kosu pokrivajući samo krajeve kako biste ih revitalizovali. 

2. KORISTITE ŠAMPON ZA BOJENU KOSU
Pošto zimi bojena kosa može izgledati umorno to je sjajan način da brzo oživite i postignete željeni izgled!  HairX Color Reviving šampon  pomaže u prevenciji isušene kose i održava je sjajnom i svežom. Čisti vašu kosu bez ispiranja farbe za kosu. The Colour Revive kolekcija uključuje šampon, regenerator i masku za kosu -  sve što vam je potrebno da vam kosa bude u omiljenoj boji ovog proleća!

3. ČEŠLJANJE I RAŠČEŠLJAVANJE
Češljanje kose je neophodno bez obzira na sezonu. Osim toga što vaša kosa izgleda zdravo i uredno, takođe deluje kao masaža koja stimuliše cirkulaciju krvi na temenu i pomaže da se ravnomerno distribuiraju prirodna ulja što kao rezultat ima gušću i jaču kosu. Tokom zime kosa je često isušena, slaba i sklona oštećenjima. Zapamtite da uvek raščešljate kosu počevši od krajeva i koristite češalj sa širokim zubcima kako biste izbegli oštećenja. Odaberite  četku koja najviše odgovara vašem stilu i frizuri iz naše kolekcije. 

4. SPAS ZA VAŠU KOSU
Ako je vašoj kosi potrebna dubinska nega, izaberite masku za kosu i uživajte u vašem kućnom  SPA tretmanu. Nanesite masku za kosu ravnomerno od korena do vrhova kose češljem sa širokim zubcima. Ostavite da deluje 5 minuta a potom isperite temeljno. Takođe vašoj dnevnoj rutini možete dodati HairX CC Hair Beautifier. Nanesite na kosu prosušenu peškirom na krajeve kako biste ih negovali, zaštitili i ulepšali kosu. 

5. DA VAM KOSA BUDE JAČA
Takođe negujete kosu iznutra. Kosa vam može biti jaka i tako što ćete uzimati po 2 kapsule dnevno Wellness NutriComplex za kosu i nokte. Pomoći će vam da vam kosa bude jača, zdravija i sprečiće oštećenja i opadanje kose. Dodajte to vašoj dnevnoj rutini!

Tekst: Fotografije: Oriflame