Prvi znaci starenja i kako da se izborite sa njima!

Kasno odlaženje na počinak, usputni obroci i previše kafe mogu zaista biti katastrofa za vašu kožu. Pošto ste tinejdžerske probleme sa kožom ostavili iza sebe (fuj!), vaša koža u 20-tim može se suočiti sa sledećim izazovima: fine linije, vidljive pore tj. prvi znaci starenja. Ali, evo kako da izađete na kraj sa njima.

ZNAK STARENJA: DEHIDRATACIJA

Rešenje: Devojke u post-adolescentskom periodu često iskuse povećanje u nivou hormona progesterona što može da dovede do isušivanja kože. Zato je adekvatna hidratacija veoma važna od najranijeg perioda – to je najefikasaniji način da odložite prve znake starenja. Svakodnevna hidratacija kremom koja sadrži aminokiseline, antioksidante, minerale i vitamine će ishraniti ćelije kože i ciljano delovati na prve znake starenja. Nanesite sloj True Perfection dnevne kreme koja sadrži eksratkt matičnih ćelija biljke akai preko seruma za sjaj i svežinu lica. 


ZNAK STARENJA: KESICE ISPOD OČIJU

Rešenje: Ako često probdite noć, jedete slanu hranu i ne pijete dovoljno vode verovatno ćete saznati šta su naduvene kesice ispod očiju. Nije teško pretpostaviti koje je pravo rešenje za ovaj problem, ali sigurno će vam dobro doći krema sa kofeinom za područje oko očiju. Ova krema će vas zaštititi od oštećenja kože i odložiti prve znake starenja – jer upravo oko očiju se prvo i pojavljuju! Za još efikasnije dejstvo, čuvajte kremu u frižideru – tako ohlađena  biće zgodna da dodatno njom izmasirate ovo osetljivo područje. 

ZNAK STARENJA: NEUJEDNAČEN TEN

Rešenje: Možda ste primetili pegice, veće pore i flekice za koje ste sigurni ih niste imali ranije. Stres i nedostatak sna mogu da izazovu da vaše telo preterano luči kortizol, što može pogoršati upalna stanja i nedostatke na koži. Takođe prekida prirodni proces oporavka vašeg tela, što je razlog zašto izgledate "starije" kada niste dobro spavali - ako želite bolju kožu, treba vam 8 sati sna.

Ali, ako vam je problem hiper pigmentacija izazvana hormonskim promenama ili oštećenjima od sunca, potražite proizvod koji sadrži GIDROHINON, vitamin C ili Multi Brightening tehnologiju (koristi se u Bright Sublime kolekciji). I obavezno koristite zaštitu za kožu.


ZNAK STARENJA: OPUŠTENA KOŽA

Rešenje: Sada je vreme za piling. Investirajte u uređaj za čišćenje (kao SkinPro uređaj) da biste uklonili mrtve ćelije kože i potražite način da se poveća ćelijska razmena materija u skladu sa godinama: glikolna kiselina (nalazi se u True Perfection noćnoj kremi), mlečna kiselina i salicilna kiselina će izgladiti nesavršenosti.

Nikada ne možete preterati sa antioksidantima u svojoj rutini za negu kože i serum je najefikasniji način da dobijete. Ekstrakt drveta svile ima anti-inflamatorna svojstva, deluje na ćelijskom nivou, hidrira i pomaže u borbe protiv starenja. True Perfection Miracle Perfecting serum, koji sadrži ekstrakt drveta svile klinički dokazano povećava sjaj kože za 95% - impresivno, zar ne? 
ZNAK STARENJA: FINE LINIJE

Rešenje: Ozbiljno razmotrite koliko je šećera u vašoj ishrani: Da li konzumirate više od šest kašičica šećera dnevno? Šećer aktivira upalne procese, vezuje i oštećuje kolagen i elastin, što dovodi do bora i opuštene kože. Zdrava ishrana je bitan dodatak vašoj rutini za negu kože.

Na kraju, dodati snažni antioksidant astaksantin u svoju ishranu - može da pomogne jačanju kolagena, smanji fine linije i hidrira kožu. Više elastičnosti = bolji izgled kože!

Tekst: Fotografije: Shutterstock