Rezultati rutine za negu kože: činjenica ili mit?

Industrija lepote je kao džungla u kojoj samo vrhunski znalci opstaju. Zato, pripremite se, dobro upoznajte svoju kožu i odaberite odgovarajuću negu. Mi ćemo vam pomoći da razlučite šta je tačno a ašta ne u vezi sa proizvodima za negu kože kako biste znali u šta trebada uložite svoje vreme i novac.

ČINJENICA ILI MIT?
#1 MOŽETE UTICATI NA STARENJE VAŠE KOŽE 80% 

ČINJENICA! Naravno da nasleđujemo neke odlike kože genetski ali čak 80% uticaja na starenje kože ima način života i faktori iz okoline kao što su UV zračenje, zagađenje, pušenje.

 Pouka? Zato vodite računa o svojoj koži tako što ćete slediti Rutinu za negu kože ujutru i uveče pa i sami možete pisati o tome koliko nega utiče na izgled i starenje kože!

 

ČINJENICA ILI MIT?
#2 PIJTE MNOGO VODE DA BISTE IMALI LEPU KOŽU

MIT! Naravno da treba da pijete dovoljno vode radi opšteg zdravlja i dobrobiti, ali što se tiče vaše kože, ako vam je potrebna dodatna hidratacija, morate delovati lokalno kroz proizvode za negu kože. Jedino kada možete videti razliku na vašoj koži zahvaljujući povećanom unosu vode je kada je vaše telo stvarno dehidrirano za početak.

Pouka? Koristite serum i hidratantnu kremu ujutro i uveče kako biste bili sigurni da vaša koža dobija dovoljno vode.

ČINJENICA ILI MIT?
#3 
MOŽETE SMANJITI UVEĆANE PORE

MIT! Uvećane pore mogu biti genetske, ili uzrokovane akumulacijom viška masti ili nečistoćama koje ih začepljuju, što čini da se prošire. Dubinsko čišćenje i pročišćavanje pora u tom slučaju će ih učiniti manjim. Kao kod kože generalno, i sposobnost proširenih pora da se skupe nazad s vremenom je sve manja, tako da pore mogu izgledati veće što ste stariji.

ČINJENICA ILI MIT?
#4 
GODINE NISU BITAN FAKTOR ZA NEGU KOŽE

ČINJENICA! Svaka koža je jedinstvena! Znaci starenja kože se pojavljuju u različitim dobima zavisno od vaše etničke pripadnosti, genetike, faktora životne sredine i izbora načina života. Stoga, dok starost može biti korisna referentna tačka, trebalo bi da pokušate da izaberete zaštitu od starenja kože na osnovu znakova starenja.

ČINJENICA ILI MIT?
#5 
HIDRATANTNA SREDSTVA ČINE MASNU KOŽU JOŠ MASNIJOM

MYTH! Svakom tipu kože je potrebna hidratacija! Masna koža takođe može biti i suva i dehidrirana – neizbalansiranih nivoa sebuma i vode. Odaberite negu kože koja će ciljano delovati na tu neravnotežu, dubinski hidrirati kožu i pomoći vam da rešite višak masnoće. Pouka? Koristite rutinu za negu kože prilagođenu vašem tipu i potrebama vaše kože. 

Tekst: Fotografije: Getty Images