Pitajte stručnjaka – Serumi: Zašto su nam potrebni?

Serumi su vrlo brzo postali esencijalni proizvodi u poslednjih nekoliko godina, iako većina nas nije sigurna šta su tačno serumi i kako deluju. Odlučili smo da porazgovaramo sa Holly Grenfell, specijalistkinjom za negu kože i članicom Oriflame panela stručnjaka za negu kože, i pitati je nekoliko važnih pitanja!

Šta su serumi?

Serumi su proizvodi za negu kože koji imaju visoku koncentraciju aktivnih sastojaka kao štu su antioksidanti, kiseline i vitamini. Serum zaista može dugoročno pomoći proizvodnju kolagena i stvaranje optimalnih nivoa hidratacije. Laganije su formulacije u odnosu na kreme pošto su napravljeni od manjih molekula, što im omogućava da prodru dublje u kožu.

Koje su prednosti upotrebe seruma?

Serumi su formulisani da deluju na posebne potrebe kože koje se nalaze ispod epidermisa kao što su pigmentacija, staračke fleke i duboke bore. Serumi su esencijalni deo anti-ageing nege kože i imaju klinički dokazane rezultate koji potvrđuju njihovu efikasnost.  

Mogu li serumom zameniti dnevnu i noćnu kremu?

Ne, sredstva za hidrataciju su formulisana da održavaju kožu hidriranom i kreiraju barijeru koja štiti kožu od spoljašnjih uticaja. Serumi su formulisani tako da prodiru duboko u kožu i tamo deluju aktivnim sastojcima.

Dnevna i noćna krema i serum imaju različite uloge i ako ukinete bilo koji od njih uskratićete vašoj koži bitne efekte koje oni donose. Ovo je nekoliko činjenica koje će vam pomoći da razlikujete ta tri proizvoda:

  • Serum- lagana tekstura koje se gotovo nepirmetno upija u kožu donoseći joj aktivne sastojke. Serumi pojačavaju efekat dnevne kreme ali je ne mogu zameniti.
  • Dnevna krema – duboka hidratacija i zaštita kože tokom dana. Formulisna sa UV zaštitom, štiti kožu od sunčevog zračenja.
  • Noćna krema – specijalno kreirana za period tokom noći kada se koža regeneriše i obnavlja.

Kako koristiti serum?

Nanesite serum na očišćenu kožu i umasirajte u kožu lica i vrata. Jedna kap je dovoljna zbog visoke koncentracije aktivnih sastojaka te se lagano nanosi. Serum upija vrlo brzo u kožu i priprema je za nanošenje dnevne ili noćne kreme. 


Tekst: Fotografije: Oriflame Editorial Team