Pitajte stručnjaka – Serumi: Zašto su nam potrebni?

Serumi su vrlo brzo postali esencijalni proizvodi u poslednjih nekoliko godina, iako većina nas nije sigurna šta su tačno serumi i kako deluju. Odlučili smo da porazgovaramo sa Holi Grenfel, stručnjakom za negu kože i članicom Oriflame panela stručnjaka za negu kože, i pitati je nekoliko najvažnih pitanja!

Šta su serumi?
„Serumi su proizvodi za negu kože sa visokom koncentracijom aktivnih sastojaka kao što su antioksidansi, kiseline i vitamini. Serum zaista može dugoročno pomoći vašoj koži da poveća kolagen i optimalan nivo hidratacije. Lakši su po teksturi od krema jer se sastoje od manjih molekula, tako da su u stanju da isporuče dodatne hranljive materije u dublje slojeve kože“, objašnjava Holi Grenfel.  

Koje su prednosti od upotrebe seruma?
„Serumi su formulisani da ciljano deluju na specifične probleme koji se nalaze ispod epidermisa, kao što su pigmentacija, staračke pege i duboke bore. Ovaj proizvod je suštinski deo programa za negu kože protiv starenja i postoje kliničke studije koje odlično dokazuju njihovu efikasnost.”

 

Mogu li da koristim serum u zamenu za dnevnu i noćnu kremu?
„Ne, hidratantne kreme su formulisane da održavaju kožu hidriranom tako što postavljaju zaštitnu barijeru između nje i spoljašnjih faktora. Serumi su formulisani tako da prodiru duboko u kožu i isporučuju ključne sastojke.”

„Dnevne i noćne kreme, kao i serumi, imaju različitu ulogu, a isključivanjem jedne od njih, svoju kožu lišavate važnih prednosti koje oni donose. Evo nekoliko kratkih činjenica koje će vam pomoći da razlikujete ova tri:
Serum: Ima laganu teksturu koja se neprimetno upija, obezbeđujući aktivne sastojke. Serum pojačava efekat dnevne kreme, ali ga ne zamenjuje.
Dnevna krema: Dubinski hidrira i štiti vašu kožu tokom dana. Formulisan sa UV zaštitnim faktorom pružaju zaštitu od starenja koje izaziva sunčevo zračenje.
Noćna krema: hidratantna krema dizajnirana posebno za noć. Serum nije dovoljan za vašu kožu, potrebna mu je noćna krema koja će doneti dodatnu ishranu kako bi pružila regeneraciju i obnavljanje tokom noći".

 

Kako da koristim serum?
„Nanesite serum na sveže očišćeno lice i umasirajte ga u lice i vrat. Jedna kap je dovoljna jer je formula veoma koncentrisana i lako se razmazuje. Serum se veoma brzo upija tako da je vaša koža odmah spremna za nanošenje dnevne ili noćne kreme (u zavisnosti od doba dana).”

Pet seruma koje preporučujemo da isprobate
Novage+ Wrinkle Smooth serum
Waunt Go Glow Hydro Boost serum
Optimals Hydra Radiance serum
• Novage+ Blemish + Age Defy serum
Optimals Urban Guard 3D Essence serum