Vodič za puder bez kojeg ne možete

Prilikom odabira tečnog pudera potrebno je obratiti pažnju na mnogo stvari: tekstura, boja, formulacija i sposobnost prekrivanja. Kako bismo vam olakšali mogućnost izbora, donosimo vam ovaj praktični vodič za tečne pudere.

ODABERITE PRAVI PUDER ZA VAŠU KOŽU 
Prekrivenost i postojanost se menjaju u zavisnosti od vašeg tipa kože i zato je esencijalno da otkrijete vaš tip kože pre nego što odaberete puder.

Masna koža
Masna koža će najviše koristi imati od pudera za matiranje koji nude srednju do potpunu prekrivenost. Kontrolišite sjaj kože puderom koji pruža hidrataciju tamo gde je ona potrebna i na taj način umanjuje proizvodnju masnoće.

Suva koža
Osvežite suvu kožu prozračnim puderom koji nudi hidrataciju. Koristite lagani piling pre nanošenja pudera koji treba da bude bogat hidratantnim sredstvima.

Normalna koža
Ukoliko ste jedna od sretnica koja ima normalnu kožu, onda je odabir nivoa prekrivenosti u potpunosti prepušten vama. Zašto ne probati lagani, prozračni puder ili BB ili CC kremu – nanesite serum pre pudera za savršeniji ten.

Zrela koža
Teški puderi ili puderi u prahu se mogu nakupiti u finim linijama i na taj način učiniti bore izraženijim. Umesto njih potražite pudere laganih formulacija bogate antioksidantnim sastojcima koji će se boriti protiv znakova starenja. Obojene kreme su jednako dobre za ovaj tip kože.

Tri saveta za savršeno nanošenje (koji deluju baš svaki put)

1. Uvek nanesite puder na hidriranu kožu i ako vaši proizvodi ne sadrže ZF, nanesite zaštitu od sunca ispod pudera.

2. Nanesite puder na jedan od tri načina: ukoliko puder nanosite prstima onda ga rađe utapkajte u kožu nego da ga razmazujete. Ukoliko volite aplikatore za puder nanesite ga kružnim pokretima, a ako koristite četku za nanošenje pudera onda savetujemo da ga nanesete malim kružnim pokretima.

3. Započnite nanošenje pudera na području oko nosa jer je to deo gde se javlja najviše crvenila. Ostavite područje ispod očiju bez pudera (koristite proizvode laganih formulacija na ovom osetljivom području) i uvek, ali baš uvek posvetite posebnu pažnju na prelaz uz ivicu vilice.

Tekst: Fotografije: Oriflame