Čišćenje je prvi korak ka blistavoj koži!

Da li ste znali da pravilno očišćena koža može bolje da upije kreme i serume za lice? Saznajte više o nezi kože i kako da izvučete maksimum iz preparata za čišćenje.

ZAŠTO JE ČIŠĆENJE TOLIKO VAŽNO?
Naša koža je tokom dana izložena različitim tipovima zagađenja: od izduvnih gasova do dima cigarete. Ukoliko je ne čistimo na dnevnom nivou, koža će biti sklona oksidativnom stresu i samim tim, preuranjenom starenju. Sem toga, zagađivači u kombinaciji sa znojem i mrtvim ćelijama kože mogu zapušiti pore i izazvati bubuljice. 

KAKO PRAVILNO ČISTITI KOŽU
Pre svega, da biste održavali mladalački izgled kože, ne smete zaboraviti da skidate šminku pre spavanja. Ukoliko prenoći na vašem licu, puder i šminka mogu zapušiti pore i isušiti kožu, čime će joj biti uskraćena uobičajena noćna regeneracija. 

Izaberite sredstvo za čišćenje koje je nežno i ne isušuje kožu. Čišćenje uklanja višak masnoće i sve nečistoće nakupljene tokom dana; na neočišćenoj koži vaša krema i serum neće dati rezultate koje bi trebalo. 

Ako to već ne činite, počnite odmah sa čišćenjem dva puta dnevno: ujutru i uveče. Tokom noći se, disanjem i znojenjem, gubi vlažnost kože, zbog čega ćete se ujutru probuditi sa licem kojem je potrebno čišćenje i hranjenje. Pred spavanje morate očistiti kožu od nečistoća i pripremiti je za dubinsku negu i oporavak tokom noći. 

 

 

BENEFITI TONIRANJA
Toniranje je važan deo rutine čišćenja jer održava optimalan nivo hidratacije i uklanja sve tragove šminke koja bi inače mogla da zapuši pore. Kvalitetan tonik će očistiti, osvežiti i učiniti kožu gipkom.

Da li vam se nekad čini da nemate vremena da nanosite i tonik? Šta ako biste mogli da iskoristite sve njegove prednosti bez ovog dodatnog koraka u rutini? Naš novi, pametni  NovAge Supreme gel za čišćenje, kombinuje efekte čišćenja i toniranja u samo jednom proizvodu. Efikasno čisti i tonira kožu, čime se postižu isti rezultati kao da ste koristili odvojene NovAge proizvode u ovu svrhu. Vaša koža biće potpuno spremna za nanošenje sledećih proizvoda u NovAge rutini. 

 

 

Tekst: Fotografije: Oriflame