Probudite telo: jutarnja rutina

Ne bude se svi odmorni i sveži. Dešava se da nam telo traži još odmora da bi uklonio hronični umor, najčešće izazvan prekomernim radom. Ako želite da budete među onima koji ustaju iz kreveta sa osmehom na licu, imamo par predloga za vas.

1. Uvek ležite u isto vreme

Vaše telo ima prirodni alarm koji vam omogućava da spavate i budite se svakog dana u isto vreme. Da biste pokrenuli ovo u telu, svake večeri ležite i svako jutro se budite u isto vreme. Naše telo se oporavlja kada spavamo a ispravna rutina će mu omogućiti pravo okrepljenje. Kada telo usvoji ovu rutinu, osećaćete se svežije i aktivnije tokom dana. Ovo je promena stila života koja je dugoročna i može drastično uticati na vaša jutra i nivo energije.

2. Pokrenite se

Vežbanje je esencijalno za zdrav život. Kada se pokrenete, ubrzava se i rad srca što pomaže da se izborite sa umorom. Kretanje odnosno vežbanje je siguran način da razbudite mišiće i zagrejete telo za ostatak dana. Zato, umesto da 10 puta pritisnete odlaganje alarma, probudite se malo ranije i neka vam energija procirkuliše telom zahvaljujući vežbanju. Nije neophodno da imate intenzivan trening, dovoljno je da uradite jednostavne vežbe koje će vas razgibati i razmrdati.3. Ne preskačite doručak

Prvi obrok u danu je najvažnij, a naročito kada se radi o fitnesu i energiji. Jedna od najvećih greški koje možete napraviti jeste da preskočite doručak. Kada izbegnete doručak, vaše telo postaje tromo i zahteva dodatnu snagu mišića da bi obavilo i najprostije zadatke, poput spremanja kreveta recimo. Ako želite da se osećate aktivno i sveže tokom čitavog dana, obavezno pojedite doručak i u njega uključite prirodne i organske namirnice.


4. Osveženje tuša i pravih mirisa

Još jedan način da svom telu obezbedite svežinu i idealan start dana jeste jutarnje tuširanje. Voda vas u potpunosti razbuđuje i pomaže vam da savršeno počnete dan. Probajte predivni gel za tuširanje Wakeup Shower Gel Feel Good sa japanskim juzu voćem, koje će vas momentalno osvežiti. Da biste pojačali efekte, namirišite se Wakeup Feel Good EDT da bi vas svežina juzu voća, mošusa i mente pratila celog dana.5. Slušajte muziku koja podiže i energiju i raspoloženje

Muzika ima izuzetan uticaj na naš život. Prema istraživanjima, vrsta muzike koju slušamno možemo u mnogome uticati na naše raspoloženje i produktivost. Da povećate nivo energije, ujutru slušajte živahnu muziku, recimo dok spremate doručak ili se razgibavate. Kreirajte plejlistu koju ćete svakog jutra slušati za bolje raspoloženje i efikasnost. Osim što je korisno za um i telo, biće vam i zabavno a vaša jutarnja vežba može biti i plesanje uz omiljene ritmove.

I sa najmanjom promenom stila života, možete izvući maksimum od svog jutra i bolje se osećati. Usvojite ove jednostavne savete i uživajte u početku svakog dana.

Tekst: Fotografije: Shutterstock