Nega kože za početnike

Spremni ste da se ozbiljno pozabavite negom svoje kože i uložite u nju? Dajemo vam savete za što lakši početak!

1. Birajte rutinu prema svojim potrebama

Kada se opredelite za više nege od čišćenja i hidratacije, pronađite kompletnu rutinu za specifičnosti svoje kože. To može podrazumevati konsultacije sa stručnjacima, pažljivije čitanje sastava proizvoda i potencijalno pogrešne izbore iz kojih ćete učiti. Svakako se nemojte opredeljivati za proizvode čiji efekti nisu dobri za vaš tip kože.

2. Uvedite rutinu dva puta dnevno

Najbolje rutine za negu kože sadrže različite aktivne sastojke koji deluju tokom dana i noći. Ako pratite rutinu samo danju, propuštate rezultate koje biste imali da uvedete i noćnu negu. Budite uporni i redovno održavajte rutinu nege - zahteva malo vremena a donosi mnogo benefita!

3. Noćne maske

Uvedite raskošnu negu! Maske koje se drže na licu preko noći predstavljaju savršenu dopunu vašoj rutini, naročito ukoliko provodite vreme na izušenom vazduhu – pod klima uređajem, hladnoći i slično. NovAge Intense Skin Recharge noćna maska za lice kreirana je da pomogne rehidrataciju kože uz pomoć moćnih sastojaka kao što su hijaluronska kiselina, kupuasu buter i seča inči ulje.

 

4. Nedeljne navike

Uvedite nedeljnu rutinu nege kože – neki proizvodi mogu mnogo da doprinesu zdravlju kože ali nisu predviđeni za svakodnevnu upotrebu. Tu spadaju pilinzi koji uklanjanju mrtve ćelije, otpušavaju pore i pružaju blistavost koži.


5. Nega za mladalački izgled

Iako vam koža i dalje ima mladalački sjaj, nemojte se opuštati! Da bi takva i ostala, bitno je pratite rutinu i odaberete proizvode koji će vam pomoći da vam koža blista i u budućnosti.

6. Zaštitni faktor je obavezan

Uložite u proizvod sa visokim zaštitnim faktorom, koji ćete svaki dan nanositi na lice. Zaštita od sunca potrebna je svakog dana jer UV zraci prolaze kroz oblake i odbijaju se o staklo i slične površine.

Tekst: Fotografije: Oriflame