Zašto vam je neophodna rutina nege kože u 4 koraka

Možda ne razmišljamo previše o rutini nege kože, a istina je da nam je svima potrebna. Pravilna nega kože je važna jer je naša koža najveća zaštita od štetnih faktora. Ključ za zdravlje kože je poznavanje kože i dobar tretman, zbog čega je ulaganje u pravilnu negu kože jedna od najboljih odluka koje ćete ikada doneti. Evo zašto!

1. KORAK 1 – SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE I TONIK 

Svaki korak u rutini nege kože priprema kožu na optimalan način za sledeći korak. Zbog toga je važno započeti rutinu nege na ispravan način – a ispravan način je uz dobro sredstvo za čišćenje i tonik.

Zašto čišćenje?

Čišćenje kože je neophodno kako bi uklonili nečistoće i masnoće te da bi koža održala optimalan nivo hidratacije.

Zašto toniziranje?

Tonik je deo procesa čišćenja i ključni korak za pripremu kože za sledeće korake. Umanjuje pH nivo kože, umiruje je i priprema za upijanje krema i seruma. Nemojte preskakati ovaj korak – vašoj koži je veoma važan!

 

2. KORAK 2 – PODRUČJE OKO OČIJU

Posvetite dodatnu pažnju koži područja oko očiju jer se na tom području prvo pojavljuju znakovi starenja. 

Zašto krema za područje oko očiju?

Koža područja oko očiju je vrlo osetljiva i podložna iritacijama te je važno koristiti kremu upravo za to područje a ne uobičajenu dnevnu ili noćnu kremu.

3. KORAK 3 - SERUM

U sledećem koraku nanesite serum. On će vašoj koži dati snagu!

Zašto serum?

Koži efikasno pruža moćnu koncentraciju naših tehnologija i poboljšava efekte dnevne i noćne kreme.

 

4. KORAK 4 - HIDRATACIJA

U sledećem koraku hidratizirajte kožu uz pomoć dnevne i noćne kreme. 

Zašto dnevna krema?

Dnevna krema obezbeđuje hidrataciju kože u toku dana i štiti od zagađenja, stresa i oštećenja od sunca. Zbog toga su dnevne kreme formulisane sa zaštitnim sastojcima.

Zašto noćna krema?

Noćne kreme pružaju koži dodatnu hranjivu negu. Kao što se i vi odmarate u toku noći i pripremate za sledeći dan, tako je i za vašu kožu neophodno da se prirodno obnovi tokom noći uz upotrebu noćne kreme.

Negujte svoju kožu i zablistajte!

 

Tekst: