10 trikova za šminkanje

To što redovno nanosite šminku ne znači da to radite pravilno. Pratite naših 10 jednostavnih saveta za jednostavnije i bolje nanošenje.

1. NOKTI

Kako biste istakli boju vašeg laka za nokte, nanesite sloj belog laka pre nanošenja vaše omiljene nijanse.  

2. BLISTAVE OČI

Isto važi i za šminku za oči. Nežno nanesite belu olovku za kapke, a zatim nanesite intenzivnu nijansu senke kako bi istakli boju. Intenzivne boje su upravo postale još intenzivnije!

3. DUGOTRAJAN IZGLED USANA

Nanesite sloj svetlucavog ruža i lagano pritisnite tanku papirnu maramicu uz usne. Zatim, nanesite sloj providnog pudera preko maramice. Pričekajte malo dok puder ne upije ruž, uklanjajući višak vlažnosti. Ovo će učvrstiti ruž i učiniti da bude postojan tokom cele noći!

4. PRIPREMLJENE OČI

Vaši kapci su masni i zbog toga, ako koristite korektor kao podlogu, šminka će jednostavno spasti ili se nakupiti u pregibima kapka. Za dugotrajan efekat koristite podlogu za šminku umesto korektora. 

5. SAVRŠENO PREKRIVANJE

Ukoliko želite prozračno prekrivanje ili koristite BB ili CC kreme, preporučujemo da ih nanesete prstima. Za potpuno prekrivanje, ili pudere težih formulacija, uvek koristite četku.

6. MULTIFUKNCIONALNI AJLAJNER

Ukoliko želite olovku za oči koja se razmazuje i ima teksturu ajlajnera držite je iznad plamena 10 sekundi. Ovo će istopiti unutrašnje punjenje i pružiće vam kremastu teksturu.

 

"Bež nijanse senke za oči će učiniti da vaše oči izgledaju veće"


7. POBRINITE SE DA ODGOVARA

Proizvodi poput tečnih pudera i korektora bi trebalo da se slažu sa tonom unutrašnjosti vaše ruke, a ne zadnjeg dela šake. 

8. BEZ TAMNIH KRUGOVA

Umesto što nanosite korektor na područje ispod očiju u polukružnom obliku nanesite ga u obliku slova V, od spoljnjeg prema unutrašnjem uglu. Koristite četku za korektor i gledajte kako tamni krugovi nestaju!

9. OTVORENI IZGLED OČIJU

Investirajte u bež ili bele nijanse senki za oči i označite donju ivicu unutrašnjeg dela oka, obraćajući posebnu pažnju na unutrašnji ugao. Ovo će učiniti da vaše oči izgledaju veće i stvoriće izgled “otvorenih” očiju.

10. TEST RUŽA ZA USNE

Ukoliko niste sigurni koje nijanse ruža vam odgovaraju, isprobajte ih na unutrašnjem delu vrha prsta – to je najsličnija boja vašim usnama. 

Tekst: Fotografije: Shutterstock