Korak-po-korak: Kako da učinite da vam oči izgledaju veće

Malo nas je rođeno sa krupnim očima, ali sa šminkom je sve moguće! Dakle, ako vas zanima kako da vaš pogled učinite još privlačnijim, pročitajte ovaj vodič u 5 koraka!

1. IZABERITE SENKU ZA OČI SVETLIJE NIJANSE 

Počnite tako što ćete naneti i razmazati malu količinu senke svetle boje na kapak. Ova tehnika će vam omogućiti ravnomernije prianjanje senke, a svetla boja će vam posvetliti oči. 

2. KONTURIŠITE SVOJE OČI

Odaberite nijansu senke koja je za nijansu tamnija od vašeg tena i nanesite je na područje iznad kapka. Tako ćete očima dati definiciju. 

3. POSVETLITE UNUTRAŠNJI DEO OKA 

Izaberite svetao ajlajner (bele ili svetlo roze boje) i nanesite ga unutar donje ivice oka. Svetla boja će učinite da vam oči deluju krupnije i maskiraće bilo kakvo crvenilo. Za ekstra efekat stavite crni ajlajner na gornju stranu kapka uz ivicu trepavica.

 

4.  UVIJTE TREPAVICE

Duže trepavice = oči koje deluju krupnije. Zato, uzmite svoj provereni uvijač za trepavice i pustite neka radi za vas! Upamtite da uvek uvijete trepavice pre nego što stavite maskaru, inače možete prelomiti trepavice.

 

 

5. KORISTITE MASKARU

Dovršite svoj izgled definisanjem trepavica uz pomoć crne maskare. Povlačenjem maskare nekoliko puta napred nazad učiniće da vam trepavice deluju gušće. Dva sloja će biti dovoljna za dramatičan efekat!

Tekst: Fotografije: John Buddee, Hair & Make-up by: Åsa Östergren