Izazovi nege kože na putovanju

Putovanja su tako zabavna, ali istovremeno mogu predstavljati veliki izazov za negu kože. Evo nekih sjajnih trikova koji će vam pomoći da zadržite svoju rutinu nege i na odmoru.

1. ZADRŽITE DOBRU RUTINU

 Samo zato što putujete, ne znači da treba da pokvarite dobre navike. Staviti velika pakovanja kozmetike u prtljag može biti nezgodno, naročito ako ne smete da ponesete više od ručnog prtljaga ali evo jednostavnog rešenja: ponesite uzorke! Ovi mali uzorci obično sadrže 10ml dnevne ili noćne kreme i mogu se kupiti i online – a to je savršeno za kratke odmore. A što se tiče vaše rutine čišćenja – prosto prespite vaše sredstvo za čišćenje i tonik u bočice od 100 ml. 

2. IZABERITE OMILJENI UNIVERZALNI BALZAM

Suve usne, ruke, nokti – sve to će rešiti kvalitetna univerzalna krema. Legendarni Oriflame univerzalni balzam u minijaturnom ćupu za intenzivnu negu je dovoljno mali da pristaje uz svako vaše putovanje. 

3. POČASTITE SEBE

Koža nakon putovanja često ume da bude opuštena i suva a to nije lepo. Zato preporučujemo masku za posvetljivanje odmah po dolasku. Probajte gel masku koja će oporaviti vašu kožu za svega 10tak minuta. 

4. SMANJITE OTEČENOST OČIJU

Putovanje tokom noći retko kada vam daje dovoljno odmora i često vas ostavlja sa tamnim krugovima ispod očiju i otocima. Za momentalne efekte, ostavite svoju kremu za područje oko očiju u frižideru noć pre putovanja i nanesite je usput. Hladna krema će osvežiti i oporavite vaše umorne oči. 

Tekst: Fotografije: Getty Images