Pametno se pakujte za odmor

Promena garderobe je jedna stvar, ali vaša rutina nege kože za lepotu je sasvim nešto drugačije. Da biste se dobro pripremili za godišnji odmor koji tako dugo priželjkujete i čekate, pročitajte šta je potrebno da ponesete za avion, bazen i hotel.

OBAVEZNO PONETI U AVION

Ako obožavate sve svoje sitnice za lepotu, sigurno vam se ne sviđa činjenica da svoje omiljene kremice morate poneti u posudicama veličine 100 ml. Pojednostavite stvari: dobro se pripremite. Potrebno vam je samo nekoliko osnovnih proizvoda.

Na aerodrom krenite tek nakon što ste svoju kožu dobro hidrirali. Nije nužno da stavite šminku jer je svako putovanje zapravo stres za vašu kožu. Nanesite laganu hidrantnu dnevnu kremu, a losion za ruke i balzam za usne ponesite u svojoj putnoj torbici.

Osvežite se tokom leta osvežavajućim maramicama – osećaćete se puno bolje kad prebrišete lice i ruke.

Ne dozvolite da vam se oči zacrvene, a otečenost kapaka smanjite kremom za područje oko očiju koja će podstaknuti cirkulaciju i smanjiti otečenost.

Frizura nakon leta u avionu nikada nije baš reprezentativna, pa u torbici ponesite četku za kosu i šampon za suvo pranje kose.

 

LEPI I KRAJ BAZENA

Za sunčane dane koristite ruž sa zaštitnim faktorom kako biste negovali i zaštitili svoje usne.

Ne zaboravite na kosu – izbegavajte suv vazduh fena za kosu tako što ćete je zaštititi  sprejom za zaštitu kose od toplote.

 

U HOTELU

Jednom kada se nađete u hotelu zamenite svoj tečni puder laganom BB ili CC kremom – visoke temperature zahtevaju prilagođavanje vaše rutine šminkanja. Ukoliko imate vodootpornu maskaru i ruž za usne u jarkoj boji, to će biti sasvim dovoljno!

Prilikom tuširanja koristite piling koji je obogaćen vitaminima, omekšava i neguje kožu. Na lice obavezno nanesite kremu sa visokim zaštitnim faktorom i negujuću regenerativnu kremu tokom noći. Omega-3 doprinosi zdravijem izgledu kože.

Tekst: Fotografije: Oriflame