Kako tretirati pigmentaciju

Trudnoća, upotreba hormonskih pilula ili prekomerno izlaganje suncu može izazvati pojavu neujednačenog tena kože ili tamnih mrlja na koži. Vratite samopouzdanje i osećajte se dobro u svojoj koži uz naše savete kako sprečiti i tretirati pigmentacijske promene!

PREVENCIJA

1. ANTIOKSIDANSI 
Uživajte u hrani jarkih, živopisnih boja bogatoj antioksidansima, kao što su bobičasto voće, grožđe, zeleniš i tamna čokolada (O,da!). Antioksidansi sprečavaju pojavu pigmentacije (neujednačenog tena) tako što umanjuju upale i oksidativni stres.

2. HORMONALNA RAVNOTEŽA 
Trudnoća, upotreba hormonskih pilula ili jak stres može uzrokovati hormonalne fluktuacije i disbalans koji vas čini podložnijim za pojavu pigmentacije. Ishrana koja uključuje sveže povrće i zdrave masnoće, kao i svakodnevne vežbe umanjuju nivo estrogena, što umanjuje proizvodnju melanina. Niža proizvodnja melanina = manje pigmentacije!

3. IZBEGAVAJTE IZLAGANJE SUNCU 
Ovo ste već čuli, ali ne možemo dovoljno naglasiti koliko je važno izbegavati dugotrajno izlaganje suncu kako biste sprečili pojavu pigmentacije i prevremeno starenje kože! Ako ne možete odoleti uživanju u letnjem suncu (ne krivimo vas!) koristite ZF s visokim performansama i hidratantnim svojstvima koje treba nanositi više puta tokom dana. 

TRETMAN

1. PILING 
Piling dubinski čisti kožu i sprečava nastajanje nesavršenosti na koži, ali jeste li znali da takođe pomaže uklanjanju pigmentacije? Piling koji sadrži glikolnu ili mlečnu kiselinu otklanja površinski sloj ćelija kože, uključujući i tamnije ćelije (pigmentacija) i otkriva svež, novi sloj.

2. UJEDNAČAVANJE 
Vitamin C je osnova u borbi protiv pigmentacije kože. Pomaže u ujednačavanju tonusa kože sprečavanjem proizvodnje melanina i pomaže u regeneraciji koja vremenom umanjuje pigmentaciju.

3. POSVETLJIVANJE 
Krema za posvetljivanje sadrži supstance koje sprečavaju stvaranje melanina i daje koži blistavost, a tamne mrlje postaju manje vidljive tokom vremena. Nemojte zaboraviti da uvek koristite snažan ZF u kombinaciji sa proizvodom za posvetljavanje ako se već ne nalazi u proizvodu, jer to može učiniti vašu kožu osetljivom na izlaganje suncu.

Tekst: Fotografije: Oriflame