Kako da ostavite sjajan prvi utisak

Poznato je da imamo samo 7 sekundi da ostavimo dobar prvi utisak. To nije mnogo vremena. Srećom, imamo nekoliko sjajnih saveta kako da tih 7 sekundi iskoristite na najbolji mogući način. Pogledajte ih:

DOBRA PRIPREMA JE KLJUČ USPEHA

Ako se temeljno pripremite to vam može pomoći da smanjite nervozu prvog sastanka. Ako se sastajete sa potencijalnom mušterijom, pokušajte da izguglate njen Facebook profil pre sastanka. To će vam pomoći da pripremite neke teme za razgovor i da identifikujete zajednička interesovanja – a to je odlična osnova za impresivan prvi susret. 

OBUCITE SE ZA USPEH 

Potrudite se da vaša odeća odgovara prilici. Proverite da li postoji dress code da se ne biste obukli isuviše ili nedovoljno poslovno. I odaberite odeću u kojoj se osećate udobno, cipele u kojima klecate vam ne trebaju! 

OSTAVITE ZA SOBOM MIRIS USPEHA 

Čulo mirisa je u bliskoj vezi sa memorijom, tako da ako želite da budete nezaboravni iz pravih razloga, pažljivo birajte svoj parfem. Za prvi sastanak, odaberite suptilnije note, koje neće biti previše upečatljive i štedljivo ih nanesite. Mi obožavamo Women’s Collection Innocent White Lilac i My Naked Truth iz ženske kolekcije zbog njihovih delikatnih nota. 

BUDITE TAČNI 

Kada ste tačni to pokazuje da poštujete tuđe vreme, zato stignite na prvi sastanak malo ranije! 

POKAŽITE INTERESOVANJE 

Umesto da započnete razgovor tako što ćete pričati o sebi, fokusirajte se na pitanja – trebalo bi da pripremite nekoliko unapred. Uspostavite kontakt očima, izbegavajte da uskačete u reč sagovorniku i pokažite svoju pažnju tako što ćete klimati glavom u znak odobravanja. Ti mali gestovi pokazuju da pažljivo pratite razgovor. 

GOVOR TELA

Vaše telo govori mnogo o vama. Zapravo, istraživanja pokazuju da se oko 90% komunikacije odvija neverbalno. Pobrinite se da stojite ili sedite pravo, čvrsto se rukujte i održavajte kontakt očima dok razgovarate – i ne zaboravite na osmeh! Želite da odajete utisak smirenog samopouzdanja. 

OSTANITE MIRNI

 Pravi parfem vam može pomoći da se opustite pre prvog sastanka. Lavanda, geranijum ruža, bergamot, ilang-ilang i jasmin su poznati po svojim umirujućim svojstvima; a možete ih naći i u nekim od omiljenih Oriflame parfema! 

Probajte: Eclat Femme toaletnu vodu, Paradise parfemsku vodu, Giordani Gold White Edition ili Possess parfemsku vodu

BUDITE PRISUTNI

Nema ništa gore od razgovora sa nekim ko stalno gleda u svoj telefon ili preko ramena- to nam pokazuje da najradije ne bi da bude tu gde je. Isključite telefon (ili ga podesite da bude nečujan) i dajte svom sagovorniku svoju punu pažnju. 


Tekst: Fotografije: Getty Images