Kako na najbolji način organiziovati mirise

Koristite li isti miris svaki dan, za svaku priliku? Ako je odgovor DA, vreme je da počnete razmišljati o mirisima kao modnim dodacima – jer, koliko god voleli neki miris (ili haljinu) ne želite sve vreme da nosite isto! Poput uredno složenog ormara za garderobu, dobra organizacija mirisa će vam pomoći da uvek pri ruci imate miris koji će savršeno odgovarati vašem izgledu ili raspoloženju. Saznajte kako da posložite svoje mirise da najbolje odgovaraju vašem životnom stilu.

Uložite u klasiku
Poput male crne haljine ili vaših omiljenih farmerica, postoje neke mirisne note koje su bezvremenske i samim time okosnica vaše kolekcije mirisa. Mirisi obogaćeni notama belog cvijeća, prozračnim notama ruže ili umirujućim drvenastim notama su klasični mirisi koje možete uvek nositi. Njima ćete se najčešće vraćati, ali imajte na umu da će vam i najsavršeniji miris dosaditi ako ga budete neprestano nanosili. 

Volimo: Signature parfem za njuVolare Moments parfemsku vodu 

Vaši omiljeni mirisi za svaki dan 
Kod odabira mirisa za svakodnevno nanošnje, uvek se pitajte čini li vas srećnim. Važno je da vas miris usrećuje i pruža vam dozu samopouzdanja – posebno ako ih nanosite odmah ujutro! Savetujemo vam da odaberete nekoliko mirisa koje možete menjati za nošenje tokom dana jer miris gubi svoju snagu ako ga često nosite. A ako odmah iz kancelarije odlazite na neko druženje, odaberite mirise koje možete kombinovati.

Volimo: Divine parfemsku voduInfinita parfemsku vodu 

Raskošni mirisi za večernji izlazak ili posebne prilike
I mirisi koje ne nosite baš svakog dana treba da nađu svoje mesto u vašoj kolekciji mirisa. Ponekad neke od njih čuvate za posebne prilike ili večernje izlaske – uz njih se ojećate posebno i neodoljivo. Oni obično imaju snažniji karakter i intenzivnije mirisne note uz koje se osećate moćno i zavodljivo. Ne plašite se da izađete iz svoje zone komfora, odaberite miris sa snažnim karakterom i dubinom – miris koji će vam dati dodatnu dozu samopouzdanja.

Volimo: Possess Absolute parfemsku voduEclat Nuit parfemsku vodu za nju  

Osvežavajući mirisi
Ako redovno vežbate, dobra je ideja imati prozračan, osvežavajući miris pri ruci. Toaletna voda je savršen odabir jer ostavlja nežan miris na koži. Odaberite citrusne ili sveže cvetne note koje će vam podići raspoloženje. Za ovim mirisima ćete češće posezati tokom toplih, letnih dana! Za one koje vole intenzivnije mirise, odaberite onaj koji ima osvežavajuće note u sebi, kao što je .SE Wild Hearts parfemska voda.   

Volimo: Joyce Jade toaletnu vodu 

 
Tekst: Fotografije: Oriflame