4 greške pri naglašavanju kontura lica koje možda pravite

Uz "strobing", koji je velika novina posle konturisanja, lako ćete se oduševiti snagom naglašavanja kontura lica. Ali, korišćenje proizvoda za naglašavanje kontura lica može biti komplikovano. Pripremili smo za Vas listu s 4 početničke greške koje možda pravite i kako ih izbegnete!!!

1. KORISTITE POGREŠNU NIJANSU
Proizvodi za konturisanje lica nisu namenjeni svim tipovima kože. Radije koristite proizvod sa svetlucavim pigmentima, nego neki koji se ne slaže s Vašim tonom kože. Ako je Vaš ten srednje svetao ili taman, birajte boje breskve, zlataste i bronzane. Vaš ten je bled? Onda odaberite prozračnije nijanse, sličnije boji slonove kosti.

2. NANOSITE PROIZVOD NA NEISPRAVAN NAČIN
Koristite li kremasti hajlajter? Onda ne biste trebali koristiti ništa dodatno, jer rezultat može biti neujednačen ten. Umesto toga, zagrejte ga između prstiju, a onda lagano utapkajte na područja koja želite da naglasite.

Koristite tekčni hajlajter preko pudera u kamenu? Nemojte! Zbog toga puder može izgledati neujednačeno. Pređite na upotrebu proizvoda za konturisanje lica u kamenu ili tečni puder.  
Još jedna česta greška u nanošenju je nestrpljivost. Kada koristite tečni proizvod za konturisanje lica preko tečnog pudera, treba da sačekate da se oba proizvoda osuše pre nanošenja narednog. Onda upotpunite izgled prozračnim puderom.

3. NANOSITE PROIZVOD NA POGREŠNA PODRUČJA  
Zbog proizvoda za konturisanje Vaše lice može izgledati šire nego što to ono jeste u stvarnosti ako ne naglašavate prava područja. To su proizvodi za naglašavanje jagodica, područja iznad usne i nosa. Naravno, izgubićete traženi efekat ako ga nanesete na celo lice. Pored toga, ako nanosite proizvod niže nego što bi trebalo, možete izgledati umorno.

4. NANOSITE PREVIŠE PROIZVODA
Od previše svetlucavog praha možete izgledati kao da ste zaleđeni, umesto da Vam daje suptilnu blistavost ili sjaj. Zbog toga, uvek imajte na umu da su u pitanju proizvodi koji reflektuju svetlost i zbog kojih treba da izgledate sveže, ne sumorno.

Koliko proizvoda treba da nanesete zavisi od kvaliteta svetlosti u Vašem okruženju. Za prostore sa toplijim, prigušenim osvetljenjem, možete da se malo opustite sa nanošenjem, ali na prirodnoj, sunčevoj svetlosti, najbolje je biti malo oprezniji pri nanošenju. Glavni savet je da se proizvod nanosi na istoj vrsti osvjetljenja kao ono u kojem ćete kasnije provoditi vreme. Sve su ovo saveti da biste sprečili da kasnije budete neprijatno iznenađeni intenzitetom Vašeg izgleda!


Tekst: Fotografije: Anna Mårtensson, Oriflame brend fotografije