5 načina da tretirate rascvetale krajeve

Umorni ste od oštećene kose i rascvetalih krajeva? Ne morate odmah kod frizera! Ima stvari koje možete i sami da uradite kako biste oporavili kosu bez šišanja. Evo pet saveta za vas!

1. OČEŠLJAJTE SE PRE KUPANJA

Ako lepo očešljate kosu pre tuširanja, izbeći ćete umršenu kosu i lomljenje dlake koje je povezano sa tretiranjem kose peškirom posle tuširanja. 

2. KORISTITE PROIZVOD ZA NEGU KOSE KOJI SE NE ISPIRA

Obični regeneratori su sjajan način da vam kosa bude izglađena i kako biste sprečili oštećenja koja nastaju usled sušenja peškirom. Ali po pitanju rascvetalih krajeva treba vam više nege. Probajte serum koji se ne ispira ili masku za kosu koja je obnavlja kosu na duže staze..  

Koristite: HairX serum za oporavak rascvetalih krajeva kose

3. NEMOJTE KORISTITI APARATE KOJI KORISTE TOPLOTU ZA OBLIKOVANJE KOSE

Ovakvi aparati su neverovatno štetni za vašu kosu, koristite ih je što je manje moguće. Ali ako su vam apsolutno neophodni za frizuru, zaštitite svoju kosu zaštitnim sprejom.

Preporučujemo: HairX sprej koji se ne ispira za zaštitu od toplote 

4. PROBAJTE ULJE ZA KOSU

Ulja za kosu su sjajna za veoma oštećenu kosu – prodiru u dlaku i neguju je iznutra. Naša ulja za kosu sadrže arganovo, čičkovo i ružino ulje, kao i vitamin F u svojoj laganoj, nemasnoj formuli.  

Probajte: Eleo suvo ulje ili Eleo Soft Touch ulje za kosu

5. MASKA ZA KOSU JEDNOM NEDELJNO

Kao što je vašoj koži povremeno potrebna dodatna hidratacija, tako i vašoj kosi. Dakle, neka maska za kosu postane deo vaše rutine za negu kose! 

Preporučujemo: Eleo maska za kosu

Tekst: Fotografije: Getty Images