Otkrijte ponovo koliko vaša kosa može biti lepa

Da li ste se već umorili od farbanja kose i želite da vratite svoju prirodnu boju? Onda imamo sjajne savete za vas! Pročitajte ovaj vodič u 4 koraka.

1. PRONAĐITE INSPIRACIJU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Vraćanje prirodne boje kose može biti prilično izazovno. Da bismo vas ohrabrili, predlažemo vam da pronađete nekoliko lepih primera prirodne boje kose na društvenim mrežama. YouTube tutorijali i Instagram zvezde mogu vas inspirisati da ponovo zavolite svoju prirodnu boju kose. 

2. ZA REVITALIZACIJU 

Ako ste do sada krili svoje rascetale krajeve i oštećenu kosu punđama i pletenicama, možda je vreme da razmislite o novom režimu nege kose.

Započnite svako tuširanje sa hidratantnim šamponom, a bogati regenerator i masku za kosu ostaviti za kraj. Na taj način ćete oporaviti prirodnu teksturu kose i sprečiti dalja oštečenja. Kada završite tuširanje, nanesite ulje koje se ne ispira kako biste pomogli kosi da ostane hidrirana. Tako će vaša kosa biti meka i laka za oblikovanje.

 

3. NAPRAVITE PROMENU

Sada biste mogli da pomislite: “vraćanje moje prirodne boje bi moglo da potraje godinama?” To nije neophodno! Sve što treba da uradite je da pustite da se koren kose vidi i da ostatk ofarbate u istu boju – najsličniju vašoj prirodnoj. Na taj način razlika između vaše prirodne boje i farbane kose neće biti tako primetna. Ipak, ovaj prelaz neće se dogoditi preko noći, potrebno je sigurno 3 -4 meseca.

4. REDOVNO SKRAĆUJTE KOSU

Nakon što ste se vratili prirodnoj boji, od suštinske je važnosti da redovno skraćujete kosu, na svakih tri- četiri nedelje. Tako ćete se polako ali sigurno osloboditi od hemijski tretirane kose. 

Tekst: Fotografije: Nina Holma