Kako boje utiču na vaše raspoloženje

Gde god da pogledate oko vas je milion različitih boja sa milion različitih nijansi. Majka priroda se pobrinula da priroda koja nas okružuje kao pojedince i društvo bude živopisna. Boje će nam pokazati različita stanja kroz koja mi i kao pojedinci i kao svet prolazimo.

Da li ste znali?

Boje imaju fantastičan efekat na raspoloženje. Razmislite na primer da ste okruženi bezbojnim svetom. Kako sve izgleda dosadno i beživotno. Sada zamislite da u tom bezbojnom svetu odjednom vidite pljusak crvene ili plave? Zar ne biste bili uzbuđeni? Radoznali? Oduševljeni? Naravno, da bi.

Crvene nijanse će vas uzbuditi, učiniti da se osećate avanturistički i zapalite strast u sebi, strast koja će vas podstaći na rizično zavođenje. S druge strane, plave boje će vas učiniti mirnima i opuštenima. Bez obzira na težinu situacije kroz koju prolazite, ta bol će se postepeno smanjivati što ste duže okruženi divnim plavetnilom. Nije li to apsolutno magično!Boje i raspoloženje

Postoji mnogo načina da bojama pozitivno utičete na svoje rapsoloženje. Ako ste žena, najbolji način da se uverite da boje utiču na vas je kroz odeću i šminku koju nosite.

Evo nekoliko boja koje će definitivno poboljšati vaše raspoloženje! Proverite:

CRVENA I RUŽIČASTA: Zavodljivost, uzbuđenje, ljubav i strast!

Ako ste raspoloženi da budete malo smeli, malo zavodljivi, sigurni i strastveni, onda je crvena vaša boja. U psihologiji, crvena boja je poznata kao boja požude, strasti i uzbuđenja. Takođe se povezuje sa ljubavlju zajedno sa ružičastom bojom. Možete nositi običnu odeću, ali je dopuniti upečatljivim crvenim ružem i lakom za nokte i sigurno ćete privući pažnju gde god da idete. Ako crvena boja ne deluje ovako na vas i želite prirodnije i nevinije zavođenje, onda je ružičasta definitivno ono što vam treba. Probajte ružičaste i crvene nijanse u bojama za usne i lakovima za nokte i videćete tačno na šta mislimo.LJUBIČASTA: Kraljevska boja mudrosti i komfora

Osećate li da nemate sreće? Da ste malo manje vredni? Onda prestanite sa svim što radite i okružite se u nijansama ljubičaste. Izaberite savršenu nijansu za sebe i gledajte kako se magija dešava. Ljubičasta će vam dati izvesnu sigurnost koja vam je nedostajala. Takođe daje jedan kraljevski ton i istovremeno pruža određeni osjećaj udobnosti koji vam nedostaje.

ZELENO: Zdrava, zemljana i srećna!

Zelena boja zrači osećajem sreće i zdravlja. Ako želite da se osećate prirodnije i mirnije, zelena je definitivno boja za vas. Oriflame-ovi zeleni lakovi za nokte učiniće da se osećate srećno i bliže prirodi!


PLAVO: Mirno, spokojno i na distanci

Mnoge ljude plava boja asocira na tugu, ali to nije sve što ova boja izražava. Plava je boja koja se uglavnom koristi za opuštanje i izazivanje osećaja mirnoće u vama. Ako razmislte , plava je boja koja se koristi za bojenje i ukrašavanje većine kancleraija i ordinacija. Promoviše zdraviju i mirniju radnu sredinu. Nošenje plave boje će vas podsetiti na činjenicu da bez obzira šta se dešava u životu, proći ćete kroz to i odneti pobedu!

 

ORANGE: Svežina, jesen i novi počeci!

Da li želite da osvežite vaš osećaj za stil? Za život? Onda je narandžasta vaša nijansa. Narandžasta je boja svežine i predstavlja nešto što ne možemo pronaći baš svuda. Sigurno ćete dvaput pogledati osobu koja nosi narandžastu boju. Ovo je boja koja će vas uvek osvežiti i pokazati svetu da ste spremni za sve!CRNO I BELO: Nevinost, snaga, život i jednostavnost!

Mnogi bi rekli da crno i belo  nisu baš boje koje privlače pažnju, što uopšte nije istina! Bela boja će pokazati nevinost i anđeosku auru koja će dovesti ljude do vas i ako odaberete da primenite crnu šminku onda budite spremni da osetite snagu i samozadovoljstvo koje će u vama odmah eruptirati! Kada nosite crno ili belo, možete se igrati sa asesoarom i šminkom koliko god želite!

Tekst: Fotografije: Oriflame