Korak po korak: Tutorijal za izražen izgled očiju

Smelija šminka za oči je ponovo u trendu. Definisane oči, izražene trepavice i topli tonovi su sve što vam je potrebno! Sada ćete naučiti sve trikove kako da to postignete na najlepši način!

Posvetlite područje oko očiju

Kako bi vaša šminka za oči bila upečatljiva, prvo ujednačite ton kože oko očiju. Koža je tu tanja nego na drugim delovima lica i tu se lako javlja crvenilo, otečenosti tamni krugovi. Koristite korektor  tako što ćete naneti tačkice ispod očiju i razmazati tako da se sjdine sa kožom koristeći četkicu za korektor. Potom fiksirajte matirajućim puderom koristeći lepezastu četkicu.

Senčenje

Počnite sa najsvetlijom nijansom Iced Sand i nanesite je na sredinu kapka ispod obrva. Nijansu možete naneti i četkicom za korektor jer je sjajna za kremaste formule. 

Nastavite da nanosite senku za oči sada sa senkom srednje tamne nijanse Sahara Bronze na sredinu kapka i duž gornje i donje linije trepavica. Završite sa najtamnijom nijansom Muave Lava duž donje i gornje linije trepavica i nežno razmažite ka spoljnom uglu oka. 

 

Istaknite oči

Kako bi vaše oči izgledale otvorenije, nanesite malo svetlije senke u prahu, naš izbor je Peach Twinkle nijansa, u unutrašnji ugao oka. Odaberite četkicu za senku za oči sa dvostrukim krajem  kako biste to precizno uradili. 

Naglasite oči dodatno toplim nijansama

Ako želite više boje, možete koristiti i rumenilo u prahu. Ružičasti tonovi će dati vašem izgledu posebnu energiju. Samo vrhovima prstiju nežno utapkajte na kapke. 


 

Definišite oči  

Istaknute oči je potrebno uokviriti. Ako vam nije lagodno da koristite ajljaner, možete početi sa iscrtavanjem linije u unutrašnjem uglu oka koristeći meku olovku. Potom pratite liniju sa vodootpronim Stylo ajlajnerom kako biste postigli odličnu završnicu. Vodootporna formula vam omogućuva da uživate u savršenom izgledu tokom celog dana.

Eye frame

Pre nego što završite šminkanje očiju sa maskarom, pobrinite se za obrve. Oblikujte ih kratkim pokretima ka spolja koristeći Precision četkicu za trepavice i obrve  i definišite ih koristeći set za oblikovanje obrva. Koristite Precision zakošenu četkicu za obrve kako biste naneli senku za obrve.

Završite sa The ONE 5-u-1 Wonder Lash XXL maskarom. Potezima ka spolja podignite trepavice i tako ćete im dati lepezast izgled. Nanesite maskaru od korena do vrha trepavica cik cak pokretima.

Vaše oči sada izgledaju markantnije nego ikada!

 

Ceo tutorijal pogledajte ovde.

Tekst: Fotografije: Oriflame