7 načina da opustite stopala nakon nošenja potpetica!

Volimo visoke potpetice, ali nakon nekoliko dana nošenja našim stopalima je potreban odmor. Bilo da se radi o žuljevima ili umornim nogama – mi imamo rešenje.

1. Namočite noge

Ukoliko su vaše noge umorne, u posudu ulijte toplu vodu – možda će vas malo peckati pogotovo ako imate žuljeve ali to će opustiti mišiće. Dodajte nekoliko kapi ulja za kupanje i namažite ih hidratantnom kremom.  

2. Zalečite žuljeve

Sve otvorene rane treba lečiti: na ranu treba da zalepite flaster. U žuljevima se nakuplja tečnost kako bi telo zaštitilo površinski sloj kože. 

 3. Strpljenje

Strpljenje je najzahtevniji dio celog procesa. Znamo za mesta koja želite da obiđete i da imate lepe cipele koje želite da nosite ali moraćete da pričekate da se stopala zacele. Čarapice koje u isto vreme hidriraju će pomoći zaceljenju. 

4. Pedikir

Vaša stopala usled puno hodanja mogu zadobiti zadebljalu kožu na petama. Koristite kamen za odstranjivanje grube kože na stopalima te ih nakon toga namažite hidratantnom kremom za stopala. Preporučujemo da posebnu brigu posvetite noktima koji takođe mogu da stvore problem ukoliko urastaju u prste.

5. Hodajte bosi ili nosite otvorene cipele

Najbolje je da ozleđene i natečene noge ne dirate. Provedite neko vreme bosi i stopala negujte kremom Feet Up Cooling Foot kremom za njegu stopala s kivijem i mentom. Nosite otvorene cipele – stopala će vam biti zahvalna.

6. Priuštite sebi masažu stopala

Stopala se sastoje od nekoliko mišića koja stabilizuju naš hod i podrška su težini našeg tela.  Priuštite sebi dubinsku masažu stopala kako biste podstakli krvotok i uklonili bol stopala. 
Tekst: Fotografije: Shutterstock