Sedam pravila italijanske lepote

One su elegantne, druželjubive i imaju besprekoran osećaj za stil – one su Italijanke. Kako im to uspeva? Ovih sedam pravila približiće vas njihovoj umetnosti lepog življenja.

1: Koža „okupana“ suncem

Kada mislite na Italijanke, mislite na prelepu kožu. Njihov „sunčani“ ten san je mnogih. Želite takav efekat? Uzmite bronzer koji odgovara prirodnoj boji vašeg tena. Nekoliko poteza četkicom na jagodice, nos, bradu i čelo pružiće vašoj koži tople tonove. Psst. Italijanke rade to isto! A inače, jeste li znali da su GG kuglice za nijansiranje  napravljene u Italiji? 

2: Naglašene usne

Italijanke vole da pričaju… mnogo. Posebno preko tanjira punih ukusne paste ili šoljice božanstvenog espresa. Tako da usne moraju biti intenzivne i takve i ostati. Usne se takođe mogu zaštititi zaštitinim faktorom. Boja je stvar ličnog izbora. Mat usne su sada u trendu!

3: Zlatni tonovi

Ten voli zlato! Zlatni tonovi čine kožu još bronzanijom a vaš izgled dobija toplu notu. To može biti i sat, nakit, torba ili čak… parfemi!  Giordani Gold Essenza, sa opojnim notama pomorandže u srcu, ugrejaće vaša čula i učiniti da se osećate istinski luksuzno. Njegov zatvarač je napravljen od listića pravog zlata. Onda ne čudi da se proda preko 1000 bočica za 24 časa! 

4: Klasičan izgled očiju

Na ulicama Rima ili Milana, teško da ćete videti Italijanku bez naočara za sunce. Čak i ako nose predimenzionirane naočare u trendu, to ne znači da oči nisu savršeno našminkane! Obično se priklanjaju klasičnim stilovima, koristeći maskaru i ajlajner. Kako su takođe romantične i često sklone emotivnim reakcijama, nikada ne zaboravljaju da uveče nanesu kremu za područje oko očiju, kako bi izbegle neželjene otoke i tamne kolutove. Dobra praksa koju treba slediti!

5: Ležerna kosa

Italijanke su prilično haotične, a svojim frizurama kao da žele da to i naglase. Ipak, čak i njihov neuredan stil deluje izuzetno šik! Kosu „očešljajte“ prstima u ležernom stilu ili je podignite ne gledajući se u ogledalo – verujte nam, postići ćete „taj“ izgled!

6:Lepa figura

Ne dajte se zavesti! Bella Figura ne podrazumeva savršeno telo, stvar je u „italijanskom“ stavu koji Italijanke čini tako samouverenim i lepim. To znači da odišu elegancijom bez arogancije, da su atraktivne ali ne i sujetne, da imaju besprekorne manire ali ostaju tople i pristupačne. Ovo fino prilagođavanje u stavu definisaće vaš italijanski stil. 

7: Sladak život

Kako da živite lepo? Italijanke su ovu umetnost dovele do savršenstva. Tajna je u pridavanju značaja detaljima, pretvaranju svakog obroka sa prijateljima i porodicom u malo slavlje i u činjenju onoga što vas čini srećnom. Sofija Loren je rekla “Lepota odražava kako se osećate iznutra, a to se vidi u vašim očima” – zato se ne maskirajte šminkom, samo uživajte u lepoti življenja!


Fotografije: Oriflame Brand Images