5 saveta za šminku protiv starenja!

Ukoliko imate vidljive znakove starenja, šminka može biti vaš najbolji prijatelj, ali isto tako može biti i vaš najveći neprijatelj. Saznajte kako da ovladate tehnikama, teksturama i nijansama za mladalački izgled.

LAGANA PODLOGA

Kako starimo naša koža postaje sklona gubitku boje i dobija beživotan izgled, zato koristite pudere koji pružaju blistavost i savršeno prekrivanje. Izbegavajte pudere “teških” formulacija jer se oni mogu nakupiti u finim linijama i imati suprotan efekat (učiniti da izgledate starije nego što jeste). Koristite pudere lagane formulacije ili CC kremu nanoseći ih ravnomerno na lice i vrat. Takođe koristite i korektor lagane formulacije na području ispod nosa i ispod očiju. 

MLADALAČKI SJAJ

Rumenilo može trenutno “ukloniti” godine sa lica. Umasirajte kremasto rumenilo na najvišu tačku jagodičnih kostiju. Svetlucavo rumenilo će reflektovati svetlo sa vašeg lica čineći fine linije neprimetnijim. 

Mi volimo: Giordani Gold kuglice za nijansiranje i  Very me Cherry My Cheeks rumenilo.

 

DEFINISANE OČI

Očni kapci postaju opušteniji sa godinama ali pametno šminkanje to može uspešno prikriti. Koristite nežne, mat nijanse kako bi postigli efekat dubine. Izbegavajte svetle i svetlucave proizvode koji se mogu nakupiti u pregibima kapka i učiniti vaš izgled beživotnim. 

Uvijanje trepavica će učiniti da vaši kapci izgledaju zategnutije, dok će maskara za volumen trepavica učiniti trepavice jačim.PUNIJE OBRVE 

Obrve podižu i definišu lice. Ukoliko imate tanke obrve koristite set za negu obrva kako bi popunili sve praznine i dodali definiciju pomoću gela za obrve.


PUNE USNE

Sa godinama usne postaju tanje. Izbegavajte olovku za usne i ruž sa mat nijansama koji dodatno čine usne tanjim. Nanesite sjaj za usne na sredinu donje usne kako biste postigli efekat punijih usana. 

Koralne i crvene nijanse izgledaju dobro uz većinu tonova kože bez obzira na godine, ali izbegavajte svetlo roze, tamne i smeđe nijanse koji prividno smanjuju usne. 

Mi volimo: Giordani Gold Youth Full sjaj za usne

Tekst: Fotografije: Shutterstock