3 načina na koje Love Nature čuva naše okeane

Nama je održivost oduvek bila važna. Suština naše filozofije je da pronađemo inspiraciju u prirodi i da poštujemo naše okruženje. Zato smo razgovarali sa našim savetnikom za održivost dr. Natasha Williams O’Hanlon, o načinima na koje Love Nature pokazuje svoju ekološku odgovornost i pomaže našim okeanima.

1. BIORAZGRADIVOST

Naša nova Love Nature kolekcija izražava poštovanje prema prirodi i vodi u njoj na taj način što umanjuje ekološki uticaj naših proizvoda koji se ispiraju. Veliki korak u tom smislu je to što su svi naši Love Nature proizvodi koji se ispiraju biorazgradivi. To znači da će se razložiti potpuno prirodno bez negativnog uticaja na okolinu. 

2.PILING ZRNCA PRIRODNOG POREKLA

Za pilinge u našim novim Love Nature proizvodima koristimo samo zrnca prirodnog porekla poput silicijum dioksida, semena jagode i ljuske badema. U pitanju su biljne formulacije koje se potpuno razlažu u prirodi ili mineralne koje se vraćaju svom izvornom obliku. 

3. BEZ SILIKONA

Silikon može učiniti kosu glatkijom, ali je sintetičkog porekla i teško se razlaže u prirodi. Osim toga, koncentracija silikona može se tokom vremena dosta povećati što može dovesti do toga da silikon završi u lancu ljudske ishrane. Upravo zato smo odlučili da svi naši Love Nature proizvodi za negu kose budu bez silikona. 

Tekst: Fotografije: Getty Images