Otkrijte vaš tip kože

Genetika igra ključnu ulogu u izgledu vaše kože. Međutim hormonalne promene, način ishrane i uticaj okoline igraju ulogu u ponašanju vaše kože: Zato je prepoznavanje vašeg tipa kože prvi korak ka pravilnoj nezi. Drugi korak je da prilagodite rutinu nege kože promenama u stanju kože.

MEŠOVITA KOŽA

Simptomi kože:

Mešovitu kožu je teško identifikovati jer sadrži dva ili više tipova kože istovremeno. Uobičajeno je da osobe koje imaju mešovitu kožu imaju masnu T-zonu i suvu ili normalnu kožu na drugim delovima lica. 

Nega:

Koristite različite proizvode za različite delove lica. Lagani gelovi i proizvodi koji upijaju višak masnoće su idealni za T-zonu dok će obnavljajuće kreme pomoći suvim delovima. 

Proizvodi koje vam preporučujemo su:  Ecollagen blaga dnevna krema za korekciju bora i Optimals Oxygen Boost dnevna krema za normalnu/mešovitu kožu

MASNA KOŽA

Simptomi kože:

Sjajna koža čije stanje se pogoršava hormonalnim promenama u organizmu, ili upotrebom proizvoda sa visokim koncetratom alkohola. Podložna je pojavi nepravilnosti i bubuljica, ili uvećanim porama u T-zoni. 

Nega:

Ne pokušavajte isušiti kožu preteranim pranjem jer će to uzrokovati da koža luči još više masnoća. Umesto toga koristite lagano sredstvo za čišćenje i losion na bazi gela. Hidratacija masne kože može izgledati kontraproduktivno, ali je to osnova za uspostavljanje ravnoteže kože. Upijajuće papirne maramice će ukloniti višak masnoće tokom dana, a upotreba maske za lice jednom nedeljno će ukloniti višak nečistoća. 

Proizvodi koje vam preporučujemo su: Optimals Oxygen Boost dnevna krema za masnu kožu, ili True Perfection serum

SUVA KOŽA

Simptomi kože:

Suvoća kože nije rezultat nedostatka hidratacije već nemogućnosti gornjih slojeva kože da održavaju stabilne nivoe hidratacije. Suvu kožu karakterišu zatvorene pore, vidljive linije i crvenilo.

Nega:

Zamenite jaka sredstva za čišćenje blagim mlekom za čišćenje. Sredstvo za hidrataciju s visokim ZF će sprečiti oštećenja od sunca koja mogu dovesti do suve kože kao što to mogu učiniti i kreme koje sadrže ureu i mlečnu kiselinu. Umesto pilinga kožu masirajte muslinskom tkaninom kako bi uklonili nečistoće. Takođe, topla voda prilikom tuširanja će isušiti kožu pa razmislite o upotrebi malo hladnije vode. 

Proizvodi koje vam preporučujemo su: True Perfection dnevna krema i  Ecollagen Advanced zaštitni losion sa ZF 30

OSETLJIVA KOŽA

Simptomi kože:

Osetljiva koža se lako iziritira, ima nepravilnu teksturu sa suvim područjima i lako dolazi do crvenila kože. 

Nega:

Izbegavajte proizvode koji su visoko koncetrovani ili sadrže jake aktivne sastojke koji se bore portiv starenja. Ukoliko vaši simptomi uključuju svrab i crvenilo, probajte da uključite u upotrebu nove proizvode za negu kože, ali postepeno (testirajući ih prvo na pojedinim delovima kože). Rutinu za negu kože je potrebno održati što jednostavnijom kako bi se izbegle neželjene reakcije.

Proizvodi koje preporučujemo su: Optimals Oxygen Boost dnevna krema za suhu/osjetljivu kožu

Tekst: