Zašto su nam noćne kreme važne

Sigurno ste već čuli da je noćna krema neizostavni dio vaše rutine nege kože, ali - zašto? Zamolili smo stručnjaka Davida Jamesona, menadžera naučne komunikacije u, da podeli s nama sve što treba da znate o noćnoj kremi. 

Proizvod za negu kože koji čarobno deluje  dok vi spavate – možda zvuči kao san, ali nije. Posebno je osmišljen za delovanje tokom noći i pruža brojne dobrobiti vašoj koži.

Zašto bi trebalo da uložite u noćnu kremu
Mnoogo vremena provodimo izloženi različitim elementima, kao što su sunce i zagađenje, zbog čega vaša koža može biti suha i nadražena. Ali, dodavanje noćne kreme u vašu rutinu nege može rešiti taj problem. Činjenica je da svaki proizvod ima svoju jedinstvenu namenu i sadrži različite sastojke koji najbolje deluju tokom određenog dela dana. Dakle, vreme je da prestanete da koristite dnevnu kremu tokom noći! 

”Noćne kreme osmišljene su za intenzivnu hidrataciju i obnavljanje kože dok spavate. Noćne kreme dizajnirane su i za rešavanje različitih izazova kože, kao što su bore, učvršćivanje i blistavost.”, kaže David Jameson.

 

Poređenje noćne i dnevne kreme
”Noćne kreme obično sadrže veću količinu hranjivih sastojaka, kao što su ši buter ulje semenki i slično. Dnevne kreme mogu sadržavti UV filtre i aktivne sastojke protiv zagađenja koje nije potrebno nanositi tokom noći. Noćna krema zato rešava različite izazove i pruža različite prednosti u poređenju s dnevnom kremom.” 

Ispravno nanošenje noćne hidratantne kreme 
”Noćnu kremu treba da nanesete nakon čišćenja kože i nakon nanošenja kreme za područje oko očiju i seruma.”

Nanesite količinu veličine zrna graška na obraze, bradu i čelo. Umasirajte ravnomerno dok se krema u potpunosti ne upije. Nanesite na celo lice, izbegavajući područje oko očiju.

Kvalitetna noćna krema će pomoći koži da iskoristi sve prednosti vaše večernje rutine nege. Ali, važno je da rutinu obavite nešto pre odlaska na spavanje kako bi koža mogla da pravilno upije sve hranjive sastojke – umesto da se razmažu po vašem jastuku.

 

Kako odabrati najbolju noćnu kremu za vašu kožu
”Često su noćne kreme kreirane tako da odgovaraju svim tipovima kože, ali mi bismo vam radije preporučili da odaberete noćnu kremu u skladu s izazovima vaše kože. Na primer, bore, opuštena koža i nedostatak blistavosti. Noćne kreme vam mogu pružiti mnogo više od uobičajenih kvaliteta, kao što su hranjivost i nega.” 

Sedam hidratantnih noćnih krema koje preporučujemo 
1. Ako želite dodatno da učvrstite kožu, odaberite Ultimate Lift Contour Define noćnu kremu. Ova hidratantna krema podstiče proizvodnju kolagena i elastina, što vašem licu pruža definisane konture.

2. Urban Guard 3D noćna krema savršeni je izbor za žene koje uživaju u gradskom načinu života. Osmišljena je za čišćenje i uravnotežavanje kože izložene urbanom stresu i zagađenju iz okoline.

3. Tražite neku laganiju kremu? Isprobajte Hydra Radiance blagu noćnu kremu. Svojom gel teksturom, ova mat hidratantna krema obnavlja mekoću i barijeru kože.
4. Brinu vas neujednačeni ten, tamne fleke i diskoloracija? Odaberite Brilliance Infinite Luminosity noćnu kremu.
5. Osetljiva koža? Isprobajte Skinrelief Pro Resilient noćnu kremu, posebno osmišljenu za osetljivu kožu zahvaljujući Ultra Calm tehnologiji.

6. Počastite se Royal Velvet regenerativnom noćnom kremom – hidratantnom kremom za učvršćivanje koja osnažuje kožu i umanjuje znakove starenja.

7. Optimals Hydra Radiance bogata noćna krema savršeni je izbor za suvu kožu. Formulisana je za intenzivnu hidrataciju i osnaživanje barijere kože tokom noći.