Zašto je piling tako važan?

Vi znate kako kompliment može da vam podigne raspoloženje. Isto važi za vašu kožu! Potrebni su joj komplimenti svakodnevno kako bi se osećala i izgledala dobro. Ništa nije tako efikasno kao dobar piling koji će vam vratiti sjaj i samopouzdanje. Dakle, ako niste do sada probali, sada je vreme da razmislite o pilingu i poboljšanju vaše rutine za negu kože.

VRATIĆE VAM SJAJ! 

Milioni mrtvih ćelija kože nastaju svakog dana. Stare ćelije kože putuju na površinu kože i čine da koža deluje suvo i opušteno pre nego što prirodnu nestanu. Ipak, ako ne dođe do njihovog uklanjanja mogu vam zapušiti pore. Upravo je zato važan piling, on uklanja mrtve ćelije kože i čini da se sveža i mlada koža ispod vidi. Takođe pospešuje sposobnost vaše kože da upije naredne proizvode. 

DA LI JE PILING DOBAR ZA MENE? 

Da, sigurno, samo treba da odaberete pravi! Postoji zabluda da ne bi trebalo da se radi piling na suvoj koži, ali zapravo je upravo suprotna situacija istinita. Nedostatak vlage u koži stvara pukotine u zaštitnoj barijeri kože i uklanjanjem mrtvih ćelija kože vaše hidratantne kreme moći će bolje da prodru do dubljih slojeva kože. Piling takođe stvara čistu stazu za nove ćelije kako bi putovale na površinu kože i zadržale isti nivo hidratacije. S druge strane, ako imate masnu kožu to znači da vaša koža proizvodi čak i više mrtvih ćelija kože nego normalna (kombinovana koža) i zato je piling vrlo važan za vas. Samo se pobrinite da ne odaberete piling sa česticama koje su previše oštre jer bi to moglo da iziritira vašu kožu.

 

 

DA LI JE TAKOĐE DOBAR ZA ZRELU KOŽU? 

Kako vaša koža stari, proces regeneracije ćelija se usporava a mrtve ćelije kože duže ostaju na vašem licu, čineći da deluje umorno. Dakle čak i u 50 – tim, ako dodate piling u rutinu za negu kože značajno ćete pospešiti regenraciju ćelija.

Da li ste znali da od 2014 Oriflame koristi samo piling čestice prirodnog porekla u svojim proizvodima? Odaberite svoj omiljeni piling  i otkrijte blistavu kožu o kakvoj žudite!  

Tekst: Fotografije: Adobe Stock