Miris privlačnosti

Šta je miris? Kako prepoznati različite mirise? Mogu li da utiču na nas u našem svakodnevnom životu? Pročitajte da biste saznali!

Da li ste znali da je čulo mirisa 10 000 puta osetljivije od bilo kojeg drugog ljudskog čula? To je zato što senzorni receptori u gornjem delu nosa šalju poruke direktno u mozak, gde se te poruke tumače kao mirisi. Mirise prepoznajemo odmah, što je neverovatno, imajući u vidu činjenicu da postoji na hiljade mirisa, osetljivih na različite kombinacije receptora. Kao da molekuli mirisa sviraju simfoniju, a nos je čitav orkestar.

Mirise prepoznaje najstariji i najprimitivniji dio mozga - limbički sistem. To je takođe područje koje utiče na učenje, pamćenje - i emocije. Nije čudo što određeni mirisi mogu imati toliku moć nad našim raspoloženjem. Na primer, lavanda pomaže pri opuštanju i smanjenju napetosti. Ali postoje i oni mirisi koji čine da naš mozak zastane i obrati pažnju.

Magnetista parfemska voda je kreirana imajući u vidu taj podsvesni mehanizam. Otvara se svežim i baršunastim notama nerolija, crne ribizle i ružičaste paprike, zatvara se toplim i senzualnim akordima mošusa, sandalovine i vanile, ali u srcu je tajna moći ovog mirisa. Upečatljiv akord cveta pasiflore je očaravajuća nota mirisa koja odražava odnos između dve osobe pun elektriciteta - Magnetista deluje tako što oponaša prirodan proces privlačenja.

Da biste osigurali magnetski efekat mirisa, testirali su ga eksperti neuronauke. Istraživanje je uključivalo procjenu emocionalnih reakcija, mjerenje aktivnosti moždanih talasa i praćenje pokreta oka. Dokazi su pokazali da Magnetista ima pozitivan uticaj nakon samo jednog izlaganja, povećavajući moć privlačenja.

Zašto prepustiti bilo šta slučajnosti, kada je nauka na vašoj strani? 

Tekst: Fotografije: Oriflame