4 načina na koji negativni uticaji iz okoline oštećuju vašu kožu

Svaki dan ste izloženi agresorima okoline koji utiču na vašu kožu. Ali koji su najčešći? I kako se zaštititi od njih? Nastavite da čitate kako biste dobili najbolje savete našeg stručnjaka za negu kože Meline Galeadi!

1. UV ZRACI

Sunce je jedna od najpoznatijih opasnosti za kožu. UV zraci (ultraljubičasto svetlo) oštećuju elastin i kolagen u koži, stvarajući bore i opuštenu kožu. Zbog izlaganja UV zračenju može doći do promena boje i smeđih mrlja.

Savet stručnjaka:
Ne mogu dovoljno naglasiti važnost nanošenja ZF-a svakog dana, čak i ako je oblačno ili hladno, UV zraci mogu prodreti u oblake i oštetiti vašu kožu. Za dnevnu zaštitu potražite kreme za dnevnu vožnju koje sadrže ZF 15 i više. Ako želite dodatnu zaštitu, (uz dodatni bonus smanjenja izgleda tamnih mrlja!) Preporučujem Optimals Even Out zaštitnu dnevnu kremu 

 

2. ZAGAĐENJE IZ OKOLINE

Zagađenje, poput smoga i emisije plinova, oštećuje naše telo, te direktno utiču na kožu. Kao i UV zraci, zagađivači oštećuju kožu, uzrokujući suvoću i prerano starenje. 

Savet stručnjaka: 

Zagađenje ima veliki uticaj na vašu kožu. Ako živite u gradu, teško je izbeći zagađenje, stoga preporučujem usvajanje dobrih navika za negu kože. Očistite kožu ujutro i uveče kako biste uklonili make-up i nakupljanje masnoće, a potom nanesite proizvode koji su formulisani za zaštitu kože. Preporučujem da iskoristite prednosti LumiLight kompleksa koji se nalazi u Optimals liniji proizvoda. Ovaj aktivni sastojak deluje kao zaštita kože od negativnih uticaja iz okoline poput zagađenja.

3. DIM  CIGARETE
Dim cigarete je štetan za vašu kožu. Kao i ostali štetni uticaji iz okoline, i dim će dovesti do ranog starenja i bora. Takođe će vaša koža izgubiti sjaj i postati siva. 

Savet stručnjaka za negu kože: 

Nemojte da pušite!

4. UNUTRAŠNJE GREJANJE I HLAĐENJE
Većina nas koristi radijatore i klima uređaje kako bi postigli prijatnu temperaturu. Nažalost, to utiče na našu kožu na negativan način. Topao vazduh smanjuje vlagu i tako isušuje kožu. Isto važi i za hladan vazduh, koji može nadražiti vašu kožu. 

Savet stručnjaka za negu kože: 

ovde preporučujem da se  pridržavate dobrih navika za negu kože. Nakon jednostavne dnevne nege kože, ujutro i uveče, može se ublažiti nedostatak vlage, negativan uticaj UV zračenja i sitne linije. Nezaobilazna i delotvorna - rutina nege kože sastoji se od čišćenja kože, a potom sledi korišćenje kreme za područje oko očiju kako bi se hidriralo ovo osetljivo područje. Tada možete poželeti da probate i serum u svojoj rutini nege kože.


Tekst: Fotografije: Oriflame and Getty