10 navika koje će vam pomoći da izgubite težinu

Gubitak težine (a što je još važnije - zadržavanje iste nakon toga) ne svodi se na čudesnu dijetu, već se radi o promeni svakodnevnih navika.

10 navika koje će vam pomoći da izgubite težinu

 

Postavite realne ciljeve
Ne planirajte prebrze rezultate. Izgubiti 5-10% svoje telesne težine u periodu od 6 meseci je dobar početak i realan cilj. Takođe, neka vam ciljevi budu jasno definisani i kratkoročni.

Pratite svoje navike u pogledu ishrane i vežbanja
Zapišite šta jedete, kako vežbate i redovno se merite. Ovo će vam pomoći da usavršite svoj napredak i uvidite obrazac u vašem ponašanju.

Kreirajte lanac uzroka i posledica
Osvrnite se na trenutke kada ste jeli previše ili nezdravo i pokušajte da identifikujete šta je izazvalo takvo ponašanje.

Pronađite podršku
Pronađite ljude koji su u istoj situaciji. Pridruživanje Wellness klubu je odličan način da upoznate ljude koji žele da vode zdraviji način života.

Započnite rutinu vežbanja
Prijavite se za zabavne vežbe, planirajte svoje aktivnosti tokom nedelje ili pokušajte sa novim oblikom vežbanja.

Naspavajte se
Pobrinite se da se dobro naspavate da biste imali energiju za vežbanje.

Planirajte doručak
Doručak je dobar, zdrav početak dana i čuva vas od grickanja i prejedanja za ručak. Pratite Wellness mapu da biste dobili odlične predloge za doručak.

Ograničite vreme ispred ekrana
Televizor ili računar mogu biti veliki potrošači za mnoge ljude. Pratite vreme koje provodite ispred ekrana da biste dobili više vremena za vežbanje.

Postanite pametniji kupac
Napišite listu za kupovinu da biste izbegli impulsivnu kupovinu i proverite da li su namirnice hranjive. Nikada ne odlazite u kupovinu gladni, pokušajte da pojedete malu užinu ili Natural Balance desert pre nego što krenete.

Počastite se
Nagradite svoja dostignuća sa neprehrambenim zadovoljstvima kao što su časopis ili novi par cipela da inspirišete sebe.

 

Tekst: