Sastojak u fokusu: niacinamid

Niacinamid je u trendu! To je moćni sastojak za negu kože o kome negovana koža sanje godinama, ali tek odnedavno dobija pažnju koju zaslužuje. Saznajte šta je tako sjajno u ovom vitaminu koji voli kožu i koje proizvode da koristite!

Ako se brinete o koži, vaš ormarić u kupatilu verovatno je pun različitih seruma, maski i hidratantnih krema koji ciljaju različita pitanja kože. I dok upotreba 10 različitih proizvoda može stvoriti osećaj kao da ste stručnjaci za negu kože, ponekad samo želimo da naše rutine budu jednostavne i efikasne. Ne bi li bilo sjajno pronaći sastojak koji može pomoći u smanjenju bora, borbi protiv pigmentacije i poboljšanju kože sklonoj aknama u jednom potezu? Koristite niacinamid!

Šta je niacianamid? 
Niacinamid, koji se takođe naziva nikotinamid, je oblik vitamina B3. To je vitamin rastvorljiv u vodi i esencijalni hranljivi sastojak koji je važan za mnoge funkcije u telu, kao što su funkcija mozga, varenje i optimalno zdravlje nervnog sistema. Takođe pomaže u pružanju energije našim ćelijama da rade efikasno, važan je za obnavljenje DNK i stekao je popularnost kao sastojak za negu kože zbog mnogih blagodeti.

Dakle, šta niacinamid čini za kožu?
• Pomaže u smanjenju bora i finih linija, smanjujući znake starenja
• Pomaže u smanjenju pigmentacije, melazme i posvetljuje kožu
• Može poboljšati kožu sklonu aknama
• Pomaže u vidnom smanjenju veličine pora
• Pomaže u stimulaciji proizvodnje kolagena
• Poboljšava izgled beživotne kože
• Jača barijeru kože što pomaže poboljšanju hidratacije 
• Može pomoći u poboljšanju elastičnosti i otpornosti kože
• Takođe može da poveća efikasnost proizvoda namenjenih suvoj, osetljivoj, zreloj i koži sa aknama

Kakav napredak! Sve to u samo nekoliko kapi. Dakle, ako biste da pojednostavite svoju rutinu ili ne želite da potrošite svu teško zarađenu gotovinu na negu kože, niacinamid je savršen napredak!

Gde možete pronaći niacinamid? 
Mnogi od naših proizvoda sadrže niacinamid, a često imaju dodatne aktivne sastojke i tehnologije koje u kombinaciji sa niacinamidom daju još bolje rezultate. Evo nekoliko naših predloga za isprobavanje: 

NovAge Ecollagen noćna krema protiv bora 

NovAge maska za revitalizaciju

Optimals Antioxidant serum

 
 

 

Tekst: