Cica – Trendi sastojak za negu kože koji treba da dodate u svoju rutinu!

Umirujući sastojak sa regenerativnim, anti-upalnim i anti-age svojstvima koji odgovara svakom tipu kože. Zvuči previše dobro da bi bilo istinito? Nije! Cica čak pomaže i kod kože sklone aknama! Želite znati više?

Šta je Cica? 
Cica je umirujuća biljka poreklom iz Azije i koristi se u tradicionalnoj medicini hiljadama godina. U poslednje vreme postaje popularna na sceni za negu kože zbog svoje popularnosti u kompaniji K-Beauty. 

Zanimljiva činjenica!
Takođe je poznata i kao tigrova trava, jer se prema legendi tigrovi valjaju po njoj da zacele rane nakon borbe. Da li je to istina ili ne, ne znamo, ali u stvari ima nekoliko impresivnih prednosti za kožu.

Zbog čega Cica? 
• Umiruje kožu
Cica je uglavnom poznata po umirujućim svojstvima - i zaista to dobro radi! To se uglavnom može pripisati visokim antioksidacijskim svojstvima.  

• Snažna regenerativna svojstva
Poznato je da cica sadrži moćan antioksidans aktivni Madecassoside koji je veoma efikasan u kontroli ožiljaka - pomaže u smanjenju upalne reakcije na koži i ubrzava proces regeneracije. Ovo je deo onoga što ga čini tako dobrim i za osetljivu kožu.

• Podstiče regeneraciju kože
Povećava stvaranje ćelija i sintezu kolagena. To znači da poboljšava teksturu i izgled starih ožiljaka podstičući obnavljanje kože. Pobeda! I ne samo to, već i vašoj koži može dati mladalački izgled pomažući da usporite proces starenja i poboljšate punoću i čvrstinu.

Da li je ovaj sastojak zaista tako čudotvoran? Ako želite da ga isprobate, možete ga pronaći u našoj NovAge Breakout-Defence emulziji.

Tekst: