Kako da postignete puniji izgled očiju

70% muškaraca kaže da prva stvar koju primete na ženi su njene oči. I žene takođe primete prvo oči na muškarcu. Ukoliko niste rođeni sa dugačkim, tamnim trepavicama i širokim pogledom nemojte očajavati! Oriflame umetnički direktor, Jonas Wramell ima 5 esencijalnih saveta kako da postignete izgled krupnijih očiju.

TRIK #1 OLOVKA ZA OČI

Nanesite bež ili belu olovku za oči na donjoj liniji kapka jer će na taj način vaše oči trenutno izgledati krupnije. Devojke obično nanose direktno samo ajlajner na donju liniju kapka ali to samo znači da će se boja skinuti dok trepnete! Ovaj trik sa olovkom je brz, jednostavan i veoma efikasan. 

TRICK #2 NAGLAŠAVANJE
Nanesite laganiu, belu kremastu senku za oči na unutrašnji ugao vaših očiju. Pravilo je sledeće: sve što je tamno intenziviraće vaše oči ali će ih učiniti manjim, i sve što je svetlo će učiniti da vaše oči izgledaju krupnije i budnije. 

TRIK #3 GRAĐENJE DUBINE

Građenje dubine maksimizovaće veličinu vaših očiju -to je trik koji Angelina Jolie koristi često. Nanesite senku za oči u boji vanile na ceo kapak, do vaših obrva. Zatim koristite veliku četku za senke za oči i nanesite tamnu boju na spoljašnji ugao vašeg oka. Koristite tečni ili mekan ajlajner u obliku olovke kako biste iscrtali liniju od centra vaše dužice postepeno smanjujući intenzitet linije kako se ajlajner kreće ka spoljašnjem uglu oka. Nemojte nanositi ajlajner na unutrašnji ugao vaših očiju ukoliko želite taj ‘’pop’’ efekat. I na kraju, nemojte nanositi ništa na donju liniju trepavica. Tamne senke ispod vaših očiju kreiraće intenzivan izgled pre nego izgled lutkastih očiju stoga se fokusirajte na gornji deo očiju pre nego na donji. 

TRIK #4 UVIJTE UVIJTE UVIJTE 

Uvijte vaše trepavice tokom 20 sekundi i imaćete trenutno otvoreniji izgled očiju. Magični trik je da vaše trepavice uvijate po sekcijama pre nego sve odjednom. Počnite od korena-UVIJTE-zatim krenite ka sredini-UVIJTE- i zatim završite tako što ćete uviti krajeve vaših trepavica. Na ovaj način imaćete lutkasti izgled očiju umesto nabora po sredini vaših očiju. Za dodatni efekat, koristite uvijač za trepavice i još jednom uvijte korene naginjanjem vašeg uvijača ka gore – i voila!

TRIK # 5 MASKARA

Koristite maskaru za volumen umesto lagane i nanesite je u tri koraka: počnite od unutrašnjeg ugla vašeg oka, zatim nanesite na sredinu (pomeranjem na gore) i na kraju na spoljašnjem uglu. Ovde, četkicu maskare okrenite sa strane i van vašeg lica. Ova tehnika će puržiti iluziji punijih i većih očiju. 

 Tekst: Fotografije: Kristin Wreyford, Getty images and Shutterstock