Kako zaštititi kožu od zagađenja

Da li zagađenje šteti vašoj koži - ostavljajući je grubom, suvom, opuštenom, iritiranom i umornog izgleda bez mladalačkog sjaja? Možda okolina vašeg grada nanosi veću štetu nego što mislite. Saznajte kako se treba brinuti za kožu pod stresom zbog zagađenja.

img-1.gif

Zagađenje je izazov današnjice. Ne samo za našu planetu, već i za naše telo i našu kožu. Iz dana u dan izloženi smo zagađenju u raznim oblicima. Nova i aktuelna istraživanja objašnjavaju, ne samo da zagađenje predstavlja ozbiljne rizike za naše zdravlje, već može da utiče i na način na koji naša koža izgleda, oseća se i stari. Žao nam je, stanovnici gradova, ali život u urbanom području izlaže vas još brojnijim štetnim uticajima iz okoliša, poput čestica prašine, dima cigareta, izduvnih gasova automobila, pesticida i emisija teških metala! Poznato je da vremenom ovi stresori narušavaju barijeru kože, što dovodi do oštećenja koja postaju vidljiva uz znakove poput suvoće, opuštenosti, osetljivosti, neujednačenog tona kože, fleka i prevremenog starenja. 

Ali još ima nade! Koži koja je pod stresom zbog zagađenja neophodni su proizvodi koji pomažu u održavanju zdrave barijere kože i jačaju njenu zaštitu. Napravili smo listu sastojaka koje ćete poželeti da koristite već danas. A pošto koraci u nezi kože nude najbolje prednosti i rezultate, ići ćemo po proizvodima u svakom koraku i pokazati kako pravilno sprovoditi rutinu nege kože - svaki dan, dva puta dnevno. 

ŠTA TREBA DA TRAŽITE U SREDSTVU ZA ČIŠĆENJE LICA PROTIV ZAGAĐENJA

Sastojke koji dubinski deluju – otpušuju pore, pročišćavaju i revitalizuju kožu

Život u gradu može zapušiti pore i učiniti da vaša koža izgleda grubo i umorno. Čišćenje je vaš prvi korak do zdrave barijere kože. Čišćenjem, ne samo da ćete ukloniti čestice nakupljene tokom dana i odumrle ćelije koje su se nakupile preko noći, već je čišćenje takođe i priprema kože za aktivne sastojke koji hidriraju, neguju, i na kraju, štite kožu. 

Potražite sredstvo za dubinsko čišćenje i piling. Redovan piling obnavlja površinu kože povećavajući promet ćelija, što zauzvrat poboljšava sjaj kože. Salicilna kiselina (BHA) je idealan sastojak za gradsku kožu jer uklanja nečistoće direktno iz pora i sprovodi piling kože. 

img-2.jpg

ŠTA TREBA DA TRAŽITE U SERUMU PROTIV ZAGAĐENJA
Sastojke koji hidriraju, umiruju i štite kožu

Naša koža deluje kao štit koji nas štiti od sunca i zagađivača. A ako se o njemu ne brinemo, njegovi odbrambeni mehanizmi postaju preopterećeni: to je ono što se naziva oksidativnim stresom. Kako biste se suprotstavili oštećenjima koju uzrokuju slobodni radikali, uvedite dodatni sloj hidratacije i zaštite u svoju rutinu. Zapamtite, cilj je zdrava barijera kože. Pogledajte nekoliko vrhunskih sastojaka koji mogu pomoći u rebalansu, regeneraciji i osnaživanju kože - i neka takva i ostane

Dajte svojoj koži dozu vitamina! Vitamin C pruža blagotvorne efekte za kožu koji pomažu u borbi protiv neujednačenih tonova i promene njene boje, a bogat je i antioksidantima koji pomažu u zaštiti kože. Ili dopunite svoj serum postbiotikom kako biste pomogli pročišćavanju i uravnotežavanju umorne kože pod stresom. I poslednje, ali svakako ne najmanje važno, poznati su različiti antioksidanti koji pomažu u poboljšanju prirodne odbrane kože od oksidativnog stresa. Proverite da li na etiketama proizvoda postoje ovi uobičajeni antioksidanti za jačanje kože: vitamin E, polifenoli, flavonoidi. 

img-3.jpg

ŠTA TREBA DA TRAŽITE U KREMI ZA LICE PROTIV ZAGAĐENJA 
Sastojke koji hidriraju, hrane i štite kožu  

Nega kože protiv zagađenja je svakodnevni i budući zadatak, uz obećanje da će se boriti protiv razornih efekata zagađenja i zaštititi kožu pod stresom. Efikasni proizvodi za borbu protiv zagađenja sadržavaće sastojke koji pojačavaju hidrataciju, jačaju barijeru kože i ojačavaju njenu zaštitu. 

Kada tražite dnevnu hidratantnu kremu, ZF je presudan element. Neke dnevne kreme su formulisane s dodatnim slojem zaštite te vas štite od čestica zagađenja, dok istovremeno pomažu zadržavanju vlage u blizini kože. Potražite zaštitni filter, pored sastojaka koji osiguravaju hidrataciju. Hijaluronska kiselina (u različitim težinama) hidrira površinu kože kao i njene dublje slojeve, što je čini idealnim sastojkom za kožu izloženu gradskim uslovima života.

 

Dok spavate, vaša koža radi na oporavku od svakodnevnih stresora s kojima se suočila. Dakle, kada je reč o vašoj noćnoj kremi, odaberite sastojke koji će vašu kožu hraniti, uravnotežiti i nadopuniti. Trebaće vam hidratantna krema koja može umiriti posledice stresa iz okoline, a istovremeno pomoći u zadržavanju vlage i hidratacije. Ponovo, na vrhu liste su antioksidanti, postbiotici, hijaluronska kiselina.

Dok se vi brinete o svojoj koži kako biste izbegli zagađenji vazduh, Oriflame radi na smanjenju uticaja na životnu sredinu. Pokažite malo ljubavi svojoj koži i svojoj planeti! Otkrijte Urban Guard 3D, naš prvi pojačani asortiman za negu kože sa zaštitom od zagađenja koji sadrži više recikliranih materijala i planeti prihvatljiv dizajn.

img-4.png