Ulje i voda se mešaju: 3 razloga zbog kojih biste trebali isprobati čišćenje uljem

Ako imate masnu kožu, može vam se činiti nemogućim podvigom da se krećete po džungli proizvoda za negu kože u potrazi za rutinom čišćenja koja odgovara vašim potrebama. Ali zamislite da smo vam rekli da je čišćenje uljem zapravo jedan od najefikasnijih metoda čišćenja za postizanje besprekornog izgleda kože? Saznajte zašto je ovaj trend nege kože olujnom snagom preplavio svet.

Pre svega, šta je čišćenje uljem?

Kao što ime govori, čišćenje uljem uključuje upotrebu ulja za čišćenje Vaše kože i prvi je korak u metodi dvostrukog čišćenja. Deluje na osnovu pravila hemije „slično rastvara slično“, gdje ulje za čišćenje rastvara i uklanja tvrdokorne masne nečistoće na Vašoj koži, kao što je sebum, zagađivači, prljavština i šminka. Čišćenje uljem često je nežnije od ostalih sredstava sredstava za čišćenje lica, koja mogu sadržati grube sastojke koji uklanjaju prirodnu masnoću kože.

Čekajte, šta je metoda dvostrukog čišćenja?

Metoda dvostrukog čišćenja uključuje čišćenje lica prvo sredstvom za čišćenje na bazi ulja (kao što je opisano gore), a zatim i sredstvom na na vodenoj osnovi. Čišćenje uljem je važan prvi korak, jer masne nečistoće veoma doprinose zapušavanju pora i stvaranju fleka. Sredstvo za čišćenje na bazi vode ukloniće nečistoće na bazi vode, poput znoja i odumrlih ćelija kože, olakšavajućii Vašoj koži efikasnije upijanje seruma i hidratantnih krema.Zašto da uključim ulje za čišćenje u svoju rutinu?

1. Nežno je prema koži
Oni sa masnom kožom često su skloni preteranom čišćenju i na taj način je isušuju. Ovo samo pogoršava problem, jer koža, u tom slučaju, nadoknađuje izgubljeno proizvodnjom, pretpostavljate, više masnoće! Čišćenjem uljem možete efikasno očistiti i hidrirati kožu bez negativnih efekata grubih sredstava za čišćenje.

2.  To je sredstvo za čišćenje lica I skidanje šminke -ujedno!
Ništa nije gore od povratka kući nakon neprospavane noći u borbi za uklanjanje super vodootporne maskare i dugotrajnog ruža za usne, kada sve što želite jeste da što pre odmorite. Čišćenje uljem olakšava proces bez imalo muke i primetno je efikasnije od tradicionalnog sredstva za Vaše uporne, večernje šminke - ovo je važno, jer loše uklonjena šminka može doprineti zapušavanju pora i neugodnim flekama.

3. Ulje je za svakoga 
Kada koristite pravo ulje, možete efikasno rastvoriti nečistoće na uljanoj bazi i istovremeno snabdeti kožu hidratantnim uljima koja neguju i čiste Vašu kožu.
Oriflame NovAge Facial ulje za čišćenje specijalno je formulisano sa prirodnim uljem noćurka, hranljivim uljem koje deluje na sve tipove kože i osmišljeno je za čišćenje kože od masnih nečistoća. Najbolji deo? Klizi i pretvara se u mlečni losion koji se brzo i lako može isprati.Zato zaboravite na sve svoje predrasude o ulju u nezi kože i pokušajte da dodate isprobani i dvostruki način čišćenja u rutinu nege kože! Obećavamo da se nećete osvrnuti.