Parfemska, toaletna voda ili kolonjska voda – Koja je razlika?

Jeste li nekad bili zbunjeni čitajući nalepnice na bočici mirisa? Ne brinite, svi smo se nekad našli u istoj situaciji.

Mirisi su podeljeni u više kategorija na osnovu njihove postojanosti, jačine i koncentracije. Ako želite da saznate više o mirisima, na pravom ste mestu. Koja je razlika između parfema, parfemske vode, toaletne vode i kolonjske vode.

#1 Parfem:

Parfem je najskuplja vrsta mirisa koja postoji. Sadrži najveću koncentraciju ulja, od 20 do 30%, i postojan je čak i 24 sata nakon nanošenja.

#2 Parfemska voda:

Parfemska voda sadrži 10 do 20% čistih mirisnih ulja, a ostatak je voda i alkohol. Postojana je 8 do 10 sati nakon nanošenja. Savršena je za dan na poslu ili fakultetu.

#3 Toaletna voda

Toaletna voda sadrži 5 do 15% mirisnih ulja pomešanih s alkoholom. Savršena je za trenutno osveženje jer traje od 3 do 5 sati. Prema tome, ukoliko imate bitan intervju ili sastanak koji ne traje duže od 3 sata, toaletna voda je savršen izbor za vas.

#4 Kolonjska voda:

Ne zavboravimo kolonjsku vodu, koja ima najmanju koncetraciju ulja (2 do 4%) koji je pomešano s alkoholom. Postojana je oko 2 sata nakon nanošenja.

Nadamo se da smo vam pomogli da uvidite razlike između četiri vrste mirisa i da ćete s lakoćom pronaći savršen odabir za sebe!

Tekst: Fotografije: Oriflame Central Europe