Pet načina da koži vratite prolećnu energiju

Ah, stiglo nam je proleće, najlepše godišnje doba! Vreme je da sklonimo zimsku odeću, osetimo milovanje toplog sunca na licu i uživamo u prizorima i zvukovima prirode koja se budi. Ali, da li je vaša koža spremna za proleće? Pročitajte i otkrijte kako da izgleda sveže kao rosa!

1. Piling
Vreme je za obnavljanje! To je suština proleća, a na isti način možete pristupiti i svojoj koži. Kao što znate, oštri zimski uslovi mogu oštetiti kožu, uzrokujući isušivanje, perutanje i hrapavi izgled. Ali, ako uradite piling nekoliko dana u nedelji tokom promene godišnjih doba, koža će sigurno izgledati obnovljeno!
Naša preporuka: NovAge obnavljajući piling za lice

2. Hidratizacija
U ovo doba godine, postoji velika verovatnoća da vaša koža vapi za dodatnom hidratacijom, pa je važno osigurati da vaša rutina nege kože bude kvalitetna i prilagođena. To znači – uz sredstvo za čišćenje, kremu za područje oko očiju i serum – trebalo bi da koristite kvalitetnu dnevnu kremu kako bi vaša koža bila hidrirana i zaštićena tokom dana i noćnu kremu koja će je obnoviti dok spavate. Takođe, kožu možete hidrirati i iznutra pijući dovoljne količine vode tokom dana.
Naša preporuka: Waunt Super Recover Whipped dnevna krema i Optimals Hydra Radiance raskošna noćna krema

 

3. Zaštita od sunca 
Za borbu protiv štetnih UV zraka, preporučuje se korišćenje kreme za sunčanje tokom cele godine - bez obzira na vremenske prilike. Ali, ako u poslednje vreme baš i niste brinuli o tome, sada je vreme da izvadite kremu za sunčanje iz svog nesesera. Prolećno sunce može biti šok za organizam nakon meseci ograničene izloženosti suncu, zato se pobrinite da svaki dan pre izlaska iz kuće nanesete kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom (svakako prije provjerite da mu nije istekao rok trajanja tokom zime!).
Naša preporuka: Sun 360 krema za sunčanje za osetljivu kožu lica i tela sa ZF 50+

4. Kvalitetna ishrana
Tokom dugih sedmica zimske “hibernacije” lako je pokleknuti pred lošim prehrambenim navikama, ali proleće je vreme da se to promeni. Ne brinite, ne treba da počnete da jedete salate svaki dan! Jednostavno pokušajte održavati uravnoteženu ishranu – i učinite svojoj koži uslugu fokusiranjem na hranu bogatu antioksidansima, poput borovnica, avokada i tamnog lisnatog povrća. Višak slobodnih radikala može izazvati oštećenja u vašoj koži, a antioksidansi su odličan način da se suprotstavite njihovim negativnim efektima i pomognete koži da izgleda sveže i blistavo.

5. Maske za lice
Svačija je koža jedinstvena i njeno stanje može dramatično varirati od sezone do sezone. Ponekad i koža koja je nekad bila suva, može iznenada postati masnija kako se vreme mijenja. U svakom slučaju, odličan način da se direktno pozabavite ovim neočekivanim promenama je nanošenje nežne maske za lice prema vašim specifičnim potrebama. Najčešće su prepune visoko koncentrisanim sastojcima i odličan su dodatak rutini nege uz koje će koža izgledati predivno.
Naša preporuka: NovAge ProCeuticals biocelulozna maska s niacinamidom i centelom