Zlatna devojka

1967. godine su Robert i Jonas af Jochnick osnovali Oriflame. Iste godine je jedna mlada devojka započela svoje putovanje kao Oriflame konsultant. Danas, 50 godina kasnije, Anne-Maj Östlund je i dalje aktivna i članica ekskluzivnog kluba Zlatnih devojaka. Ovo je njena priča!

KADA STE SE UČLANILI U ORIFLAME? 

Učlanila sam se u Oriflame pri samom osnivanju kompanije pre 50 godina, sa mamom i mlađom sestrom. Onda sam iz ličnih razloga napravila pauzu. Ali sam 1986. godine ponovo počela s radom jer nikada zapravo nisam mogla da napustim Oriflame. Tada sam već imala dve ćerke tinejdžerke i htela sam da veruju da sam moderna. Ipak, tada nismo imali mnogo novca.

 

Bila sam dobra u prodaji i regrutovanju, tako da sam postala Regionalni Menadžer te iste godine. I dalje radim za Oriflame, kao i moja najstarija ćerka.

KOJA JE VAŠA NAJDRAŽA USPOMENA TOKOM OVIH 50 GODINA? 

Sva putovanja na kojima sam bila! Ali moje najdraže sećanje je putovanje na kojem sam bila za Oriflame-ovih 25. godina postojanja – kako predivan događaj! Bila sam tako srećna, ali to je za mene bila i prilika da pomognem drugima da uspeju i pronađu sreću!

 

"Doživela sam takvu sreću, ali i priliku da pomažem drugima na njihovom putu ka uspehu i sreći!"

ŠTA VAM ZNAČI RAD ZA ORIFLAME? 

Strašno sam rasla, u daleko jaču i odvažniju osobu. Bila sam jako stidljiva devojka i imala sam problem sa samopouzdanjem. Oriflame mi je takođe pružio priliku da zaradim novac, što je bilo veoma važno za mene jer sam počela sa gotovo ničim.

BEZ KOJIH PROIZVODA NE MOŽETE DA ZAMISLITE ŽIVOT? 

Univerzalni balzam je broj jedan za mene. Prisutan je toliko godina i pravi je višenamenski proizvod sa mnoštvom mogućih upotreba. Ranije sam koristila proizvode za negu kože iz Royal Velvet i Time Reversing kolekcija, ali sada koristim NovAge Ultimate Lift kolekciju.

PODELITE NAJBOLJI SAVET SA NOVIM KONSULTANTIMA! 

Pred vama je toliko mogućnosti! Morate imati jasan plan i postaviti jasne ciljeve. Takođe je veoma važno održavati lične kontakte sa ljudima. Budući da je izazov komunicirati s ljudima koji su udaljeni od vas, ja često zovem ljude i govorim im o tome kako je Oriflame sjajan. Dobra prilika da pozovete nekoga je da im čestitate rođendan. Poželite im sve najbolje i budite za njih neko na koga se mogu osloniti!

 


Tekst: Fotografije: Emilie Johansen