Obećanje princeze

Svetsku fondaciju za pomoć deci osnovala je kraljica Silvija 1999. godine, a jedan od suosnivača je i kompanija Oriflame. Fondacija brine o prevenciji zlostavljanja i eksploatacije dece. Danas je ova neprofitna organizacija angažovana u više od 100 projekata, u 16 zemalja širom sveta. Njeno Kraljevsko Visočanstvo princeza Madeleine od Švedske je Počasna članica Upravnog odbora Svetske fondacije za pomoć deci. Ispričala nam je nešto o nadanjima, snovima, detinjstvu i radu u sklopu Svetske fondacije za pomoć deci.

Detinjstvo se definiše kao „doba između rođenja i adolescencije. Šta Njeno Veličanstvo misli da je deci najpotrebnije tokom ovog važnog perioda razvoja?

Deci je potrebno više od skloništa i hrane - potrebna im je ljubav, vođstvo i šansa da rastu bez straha od nestabilnosti. U World Childhood fondaciji, verujemo da sva deca imaju pravo na detinjstvo - na bezbednost, sreću, razigranost i radoznalost u životu. Podržavamo preko 100 projekata širom sveta, pomažemo deci koja su pod rizikom da postanu ili jesu žrtve zlostavljanja, decu koja su u sistemu državnog staranja, decu sa ulice i porodice koje su pod rizikom.

“Svako dete zaslužuje da bude voljeno”


U kompaniji Oriflame delimo želju da podržimo i osnažimo decu, i smatramo da im dajemo priliku da sanjaju. Na koji način Njeno Veličanstvo vidi da se ovo odnosi na rad fondacije World Childhood?

Poštujem rad koji Oriflame obavlja kako bi podržao i osposobio decu. Kao suosnivač World Childhood fondacije, blisko su sarađivali sa nama tokom prošlih 15 godina, i uspeli su da sakupe blizu 2 miliona evra. Ova nova inicijativa pokazuje jasnu rešenost kompanije da pomogne deci da ostvare snove tako što će im obezbediti bolje detinjstvo. Sva deca bi trebalo da imaju pravo da sanjaju, i da te snove i ostvare.

“Na svima nama je da obezbedimo da svako dete ima srećno detinjstvo.”

Kako bi Njeno Veličanstvo želelo da se World Childhood fondacija razvija u budućnosti?

Nadam se da ćemo nastaviti da se razvijamo kao organizacija kako bismo mogli da podržimo što više dece širom sveta. Zlostavljanje i eksploatacija dece se dešavaju u svakoj zemlji na svetu. Volela bih da svako razume kako da zaštiti decu u sopstvenom životu, i da podrži organizacije koje pomažu deci u drugim zajednicama. Zbog ovoga sam kreirala ThankYou by Childhood kampanju - kako bi se ljudi podsetili srećnih trenutaka iz sopstvenog detinjstva,  i zahvalili se ljudima koji su te trenutke omogućili. Zajedno možemo osigurati da sva deca imaju lepa sećanja na svoje detinjstvo.


 

TENDERLY PROMISE

Kroz brojne kulture, tokom hiljada godina, beli ljiljan je predstavljao majčinstvo, rođenje i nevinost. To je razlog zašto je ovaj cvet u osnovi mirisa Tenderly Promise. Ovaj elegantni cvetni miris u sebi sadrži arome ljiljana, cveta breskve i sjajnu mešavinu sandalovine i mošusa.

 

NAŠE OBEĆANJE

Za svaki poručeni Tenderly Promise miris, Oriflame će uplatiti donaciju World Childhood fondaciji kako bi pomogao da deca kojoj je potrebno imaju srećno i zdravo detinjstvo. Naš cilj je da sakupimo više od 1 miliona evra i vi nam u tome možete pomoći.Tekst: Fotografije: Oriflame