Top 5 make-up trendova 2018. godine

Make-up trendovi koje možete videti na modnim pistama često izgledaju prenapadno da biste ih nosili u svakodevnom životu, ali postoje načini na koje ih možete prilagoditi sebi. Napravili smo listu svih make-up trendova za oči kojima možete osvežiti celu 2018. godinu.

1. ODVAŽNO I SVETLO
Proleće ne bi bilo proleće bez jarkih boja na pistama. Jako pigmentirane pastelne boje, narandžaste, pink, zelene i žute boje prevladale su revijama u nekoliko umetničkih kreacija. Bez obzira na koji način ćete ih prilagoditi vašem svakodnevnom izgledu, bez sumnje će ovaj elektro izgled biti stvaran. Što su boje odvažnije i upečatljivije, to bolje!

2. SJAJ, SJAJ, SJAJ
Svetlucajte! Od suptilnog sjaja do sitnih kamenčića koji se lepe na kožu, sve je 2018. u znaku sjaja. Na modnim pistama su i oči i usne bile u potpunom sjaju, uz zamrljane svetlucave uglove očiju, šarolike olovke za oči i velike svetlucave linije na kapcima s neutralnim podtonovima inspirisane 90-im.

3. OLOVKE
Kada govorimo o zvezdama: U 2018. olovke za usne su potpuno definisane novim rubovima i uglovima. Često možemo videti i mačkasti make-up na očima u različitim bojama, od grafičkih oblika u petrolej plavoj do potpuno crnih negativnih prostora na očnim kapcima. Olovke za oči definitivno treba isprobati! 

4. NIJANSE CRVENE
Leto nas asocira na jagode, ali ne samo one koje su u desertu. Žarke crvene nijanse - od magente do cherry tonova su prevladavali na usnama na revijama proljeće/leto, baš kao i rozi tonovi na očnim kapcima u kombinaciji s blistavom prirodnom kožom ili odvažnim tušem na kapcima. Za malo sofisticiraniji izgled, probajte s nešto blažim nijansama kao što je cranberry ili terra cotta. Za usne, isprobajte sjaj za usne. Ili dobro pripremite usne pre nego ih obojite žarkocrvenom.

5. PRIRODNA KOŽA

Sve je u dobroj podlozi! Ne možemo poreći da je koža, uz blistav izgled, jedan od glavnih aduta na modnim pistama širom sveta. Osnovni izgled je sportsko, sveže lice s fokusom na naglašavanju svačijeg individualnog tena. Pripremite kožu sa bazom i malo korektora za besprekornu osnovu i igrajte se različitim hajlajterima da stvorite sjajan blistavi izgled. 

Tekst: Fotografije: Getty Images