Zašto je i njemu potrebna nega kože

Navika dobre nege kože je jedna od najvažnijih stvari koje muškarac može učiniti za svoj izgled. Kako bismo mu pomogli, izdvojili smo pet osnovnih koraka za kožu koja izgleda dobro.

ČIŠĆENJE

Samo zato što muškarac nema potrebu da uklanja šminku, ne znači da ne treba da čisti lice na početku i na kraju dana – a običan sapun tu neće pomoći! Sapun za ruke formulisan je baš za to – za vaše ruke, a kožu lica može isuštiti i iziritirati.

Bakterije i izumrle ćelije kože nakupljaju se tokom noći na njenoj površini i potrebno je ukloniti ih. A kako koža muškaraca proizvodi više sebuma, veoma je bitno čistiti je i tonirati ujutru, kako bi se sprečilo zatvaranje pora.

A uveče? To što njegovo lice ne deluje zamašćeno ili prljavo, ne znači da zapravo nije. Umivanje sredstvom za čišćenje ukloniće tragove zagađenja, masnoću i nečistoću nakupljenu tokom dana, a tonik će ukloniti najupornije ostatke. 

Probajte: NovAge penušavi gel za čišćenje lica and NovAge tonik za obnavljanje kože

KREMA ZA PODRUČJE OKO OČIJU

Koža oko očiju suvlja je od kože na licu. Krema za predeo oko očiju delovaće na izdajničke znake užurbanog načina života, umanjiće otoke, tamne kolutove i fine bore.

Zatim nanesite: NovAge Ecollagen krema za područje oko očiju protiv bora

INTENZIVNIJI EFEKAT

Zahvaljujući hormonu testosteronu, koža muškaraca je oko 25% deblja od kože žena. Tokom procesa starenja, i koža muškaraca postaje tanja i pojavljuju se bore. Serumi imaju visoke koncentracije antioksidanata i vitamina, a zbog lagane teksture oni mogu prodreti dublje u kožu i dati bolje rezultate.

Preporučujemo: NovAge Ecollagen serum protiv bora

ZAŠTITA OD SUNCA: 

Koncentracija kolagena u koži muškaraca veća je nego kod žena, pa se zbog toga znaci starenja kod muškaraca javljaju kasnije. Kako muškarci nisu skloni da se štite od sunca, i kod njih se pojavljuju fine linije, bore i tamne fleke, poništavajući prednost koju im pružaju hormoni. Srećom po njih, većina dnevnih krema sadrži ZF 15 ili veći i zaštitiće ih od dejstva UV zraka.

Osnovni proizvod: NovAge dnevna zaštitna krema za lice za ZF 30

DNEVNA I NOĆNA KREMA

Koža muškaraca je suvlja, čvršća i sklonija upalnim procesima, a nije tajna da brijanje i rast brade često dovode do iritacija. Dnevna krema će vratiti vlažnosti i delovaće kao barijera od spoljašnjih agresora, dok će noćna krema negovati kožu i regenerisati je tokom noći. Zdrava, dobro hidrirana koža lakše se brije i neguje. 

Kompletirajte negu rutine: NovAge Ecollagen dnevna krema protiv bora sa ZF15 ujutru, i NovAge Ecollagen noćna krema protiv bora  uveče.
Tekst: Fotografije: Getty Images