3 jednostavna kardio treninga

Da li se osećate kao da je krajnje vreme da počnete sa primenom novogodišnjih odluka? Tu smo da pomognemo sa tri jednostavna kardio treninga koji će vam olakšati sticanje nove, zdrave rutine.

1. VEŽBE SA SOPSTVENOM TEŽINOM

Vežbe sa sopstvenom težinom su odlične jer ih možete raditi u dnevnom boravku, hotelskoj sobi ili u dvorištu zajedno sa decom. Probajte vežbe poput „Jumping Jacks“, „Legionari“ (burpees) ili „penjanje na planinu“ (Mountain Climber) i odradite ih što više možete zaredom. Počnite sa kraćim treninzima koji traju 5-15 minuta da biste se motivisali, a za početak je dovoljno raditi treninge 2-3 puta u toku nedelje. To je maksimalno 45 minuta vežbanja nedeljno – potpuno izvodljivo, zar ne? 
Možete kombinovati kardio sa vežbama snage; potpuno je besplatno i beskrajno je mnogo kombinacija zbog čega vam nikada neće dosaditi. Da li vam je već ponestalo izgovora? 

 

 

2. KORISTITE TELO ZA KRETANJE

Uvek idite stepenicama, (čak trčite uz stepenice ako ste puni energije!), prošetajte za vreme pauze za ručak, izađite stanicu ranije iz autobusa, a biciklom obavljajte nedeljnu nabavku. Sve od kardio vežbi što možete uključiti u svakodnevni život napraviće veliku razliku za vaše opšte zdravstveno stanje. Na primer, ako se svaki dan popnete osam spratova stepenicama, smanjićete proces starenja za 33%. 

3. IGRAJTE SE!

Zaplešite sami u kuhinji, igrajte fudbal s decom, trkajte se sa psom ili planinarite s prijateljima da podignete puls. Ova vrsta aktivnosti vam ne ostavlja utisak kao da vežbate, ali ipak topite masti i radite na izdržljivosti, oporavku organizma i imunom sistemu. Ako uživate u tome što radite, imate mnogo više šansi da zadržite tu naviku. Zato budite kreativni i aktivni i pri tome uživajte! Igra i zabava dok vežbate pomaže u otpuštanju serotonina uz koji ćete bolje spavati a poboljšaće vam se i raspoloženje i energija. 

Tekst: