7 saveta za lepo telo

Leto je stiglo i to je savršen razlog da učvrstite svoje mišiće, kao i dobar izgovor da započnete sa zdravim stilom života. Telo koje je čvrsto i mišići koji su definisani ne samo da će povećati vaše samopouzdanje, već će vam osigurati i dodatnu energiju za sezonu koja dolazi. Evo našeg vodiča u kojem ćete naučiti kako ćete se osećati i izgledati odlično!

1. POSTAVITE REALISTIČNI CILJ
Nemojte se žuriti da izgubite na kilaži baš pre godišnjeg odmora ili nekog posebnog događanja. Nagli gubitak kilograma usporava vaš metabolizam: to nije dobro ni za vaše zdravlje, ni kao dugoročno rešenje. Umesto toga postavite realistične ciljeve i osigurajte dovoljno vremena kako biste ih ostvarili.

 

2. ODREDITE ODGOVARAJUĆI TERMIN
Za poslovni sastanak, večeru sa prijateljima ili druženja zakazujete termin zar ne? Isto bi trebalo da učinite i sa terminom za vežbanje. Pronađite u svom rasporedu vreme za vežbanje u teretani, fitness ili jednostavno za šetnju i hod. Ako nemate vremena dovoljno je i da vežbate uz video snimak u dnevnoj sobi.  

 

3. DOTERAJTE SVOJU KOŽU
Želite blistavu kožu? Naravno!  Nežno svaki dan prilikom tuširanja podstaknite cirkulaciju suvom četkom.  Koristite nežni piling dva puta nedeljno i hidratantni losion kako biste poboljšali teksturu i čvrstinu kože.

 

4. ZA RUČAK – DUGINE BOJE
Prolepšajte svoju kožu iznutra. Voće jarkih boja poput boje paradajza i borovnica je bogato antioksidantima. Vitamini A i C su jedni od najvažnijih za lepotu kože, a nalaze se u povrću zelene boje

 

5. NA OTVORENO!
Ukoliko je lep, sunčan dan preskočite termin u teretani ili fitness centru. Na otvorenom možete trčati, plivati, veslati ili planinariti – mogućnosti su brojne!  Ne zaboravite zaštitni faktor!

 

6. POBEDITE LOŠE NAVIKE
Ako želite da uživate u kupaćem kostimu, poslednja stvar koja vam je potrebna je naduven stomak. Izbegavajte veštačke zaslađivače, jer oni mogu izazvati naduvenost stomaka. Alkohol, gazirana pića i žvakaže gume takođe isto deluju na vaš stomak.

 

7. NE BUDITE PREVIŠE KRITIČNI
Nemojte se mučiti poređenjem sa modelima sa naslovnih strana. Koncentrišite se na svoje telo. Ukoliko imate uravnoteženu ishranu, redovno vežbate i u okvirima ste svoje preporučene normalne kilaže, nema potrebe za kritikovanjem  sebe. Zdravo telo je najlepše telo.

 

Tekst: