Tamara Ćosić: Kada se osećaš dobro u svojoj koži, spremna si da osvojiš svet

Ona je „Lepa svaki dan“, i sve lepša iz dana u dan jer neprestano radi na sebi u svakom smislu. Ona je Tamara Ćosić, naš brend ambasador i nedavno smo zajedno sa vama imali priliku da dobijemo od nje neke vrlo zanimljive odgovore na vaša i naša pitanja!

1. Zašto baš Oriflame?
Oriflame je nekako moja kompanija. Da li zato što sam se toliko vezala za ljude u godinu dana koliko sam provela radeći baš u kompaniji, nekoliko omiljenih proizvoda ili zbog filozofije i pristupa ljudima koji neguje, ali Oriflame je definitivno moj partner u poslu i prijatelj kompanija od prvog dana.

2. Top 3 omiljena Oriflame proizvoda?

Definitivno Giordani Gold tečni ajlajner koji je savršeno crn, precizan i postojan, The one set za konturisanje koji je najzgodnija stvar za putovanja jer imate i bronzer, rumenilo i hajlajter u jednom i Swedish spa piling za telo koji ima zrnca taman tolika da divno sklone mrtve ćelije a ne iritiraju kožu.

3. Kako si počela da radiš u Oriflame kompaniji?
Ta ponuda se desila u trenutku kada sam prestala da radim u prethodnoj kompaniji jer mi je trebao novi izazov, energija i kada sam želela da se oprobam u blogerskom svetu. I taman kad sam započela tu avanturu došla je ponuda od kompanije u kojoj mi se sve dopalo od prvog dana - od ljudi, njihovog pristupa, proizvoda koje sam dobila da isprobam i nisam mogla da propustim tu priliku ma koliko je želja za blogom bila velika. Jedan prijatelj mi je rekao da zvuči kao da mi je Oriflame bio sudbinski posao - pojavio se ni od kud a baš Oriflame je bio taj koji me je prvi podržao kada sam odlučila da ipak pratim taj san i pokrenem svoj blog.

4. Šta nikada na sebi ne bi promenila, i zašto?
Nikad ne bih promenila tu neku dečiju radost i otvorenost, pozitivan pristup svima iako to nije baš uvek najpametnije u poslovnom smislu. Ne bih promenila ni moj malo strog možda pristup prema određenim stvarima u životu i visoke standarde za neke stvari jer mislim da omogućavaju konstantan napredak i čuvaju od nekih loših izbora. Fizički ne bih menjala ništa više, jer sam korigovala 2 stvari koje nisu bile kako sam želela a ja sam pristalica toga da ako vam nešto sreću kvari to promenite. Naravno uvek postoje ona sitna ženska unapređenja - nova boja kose, drugačiji nokti, par kila manje, bolja garderoba… to uvek unosi novu energiju!

5. Imaš savršen osmeh na svakoj slici, da li se to može naučiti, u čemu je tajna? 
Hvala na tome, ali ne bih znala šta da kažem za to jer ja samo tako umem. Možda je tajna u prethodnom odgovoru na pitanje i toj energiji. Ima dva važna sastojka lepog osmeha na kojima se može raditi - održavanje zdravih i lepih zuba (što je moj najvažniji savet svim mladim osobama) i istinski pozitivan stav i verovanje da se lepe i dobre stvari dešavaju ako tako razmišljaš jer je onda i osmeh iskren.

6. Koje karijere su ti još privlačne, da li si razmišljala o glumi npr.? 
O glumi nisam nikada iako su me mnogi usmeravali na to kad sam bila mlađa. Prosto pomisao da moram da izgovaram tuđ tekst mi je dovoljno teška i na odrešenim prezentacijama poslovnim bila kada se neke stvari tehničke moraju reći na određeni način, a učenje čitave predstave za mene bi bila noćna mora. Da opet biram fakultet, sa ovim godinama i iskustvom, vrlo verovatno bi to bila medicina.

7. Šta je najbitnije što si naučila o sebi i o lepoti otkad se baviš ovim poslom? 
Neka osnovna pravila nisam menjala bez obzira koliko sam u beauty industriji i moje shvatanje da je lepota pre svega briga o sebi i dobar osećaj u svojoj koži se nisu promenili. Menjaju se neke tehnike šminkanja i sređivanja kose koje primenjujem, kao i proizvodi koje volim a o sebi sam naučila dosta. I pozitivnog i negativnog :) Sa pozitivne strane da umem da budem jako posvećena kada mi je do nečeg stalo svim srcem, da zaista umem da pretvorim svoje želje i snove u realnost i da mogu svakog dana da budem sve bolja u stvarima koje radim. Sa negativne strane da freelance posao zahteva veliku disciplinu koju ja nekad nemam pa znam da postanem haotična, ali se svakodnevno trudim da budem bolja. Otkrila sam i da, kao neko kome je mnogo stalo do svega što radi i do ljudi sa kojima radi, umem da budem i sujetna i jako osetljiva na to kada neko ne uvaži i ne vrati na pravi način sav trud i podršku koju dobija sa moje strane. Prednost ovog posla je što, zbog raznih aktivnosti koje podrazumeva, daje i puno prilika za učenje i menjanje svakodnevno.

8. Lepota na tvoj način je….
Dobar osećaj u sopstvenoj koži koji čini da ste spremni da osvojite svet i prigrlite sve lepe stvari koje život nosi. Ona nije isključivo fizička, već je više briga o sebi i trud oko sebe koji čini da se osećamo vrednim svega lepog i oni mali rituali i postupci koji čine da se osećamo dobro u svakom danu!

Tekst: Fotografije: Miloš Nadaždin, Instagram @oriflamesrbija