3 neobična načina upotrebe čajnog drveta

Decenijama se ljudi okreću eteričnom ulju čajnog drveta kako bi poboljšali zdravlje, usredsredili se na razne izazove na koži, pa čak i izlečili loš dah. Pročitajte više o tome kako biste saznali kako da ovu savršenu biljku upotrebite na najbolji način!

1. Tretirajte atletsko stopalo

Ako ste ikada imali atletsko stopalo onda ćete znati koliko je to neprijatno. Često nam se stopala kontaminiraju od zagađenih površina u vlažnim, toplim okruženjima kao što su tuševi u teretani ili bazenu što dovodi do pojave raznih mikroba na nogama i prstima. Ovo se može manifestovati na više načina, ali najčešći simptomi su crvenilo, iritacije ili svrab.

Ali možete se opustiti jer lišće biljke čajnog drveta tradicionalno se koristilo za lečenje posekotina, opekotina i infekcija - što ga čini idealnim rešenjem za lečenje atletskog stopala! Pokušajte tako što ćete dodati nekoliko kapljica u pamučni tupfer i nanesite na inficiranu kožu dva puta dnevno.

2. Lek za groznicu

Početak groznice je jedno od  najneprijatnijih iskustava koje može da snađe bilo koga. Groznica na usnama može učiniti da se osećamo isuviše samosvesno i stvarno potkopava naše samopouzdanje, ali dobra vest je da je esencijalno ulje čajnog drveta poznato po tome što pomaže u tretiranju simptoma groznice i skraćuje njeno trajanje.

Čim primetite prve znake da će vam se groznica pojaviti, zgrabite ulje čajnog drveta i bacite se na posao. Ne zaboravite da ga nanesete na ranice nekoliko puta dnevno, ali uvek izbegavajte da vam ulje dospe u usta jer je toksično kada se unese! Drugi dobar savet je da negujete i hidrirate usne u toku trajanja lečenja, jer ulje čajnog drveta može prouzrokovati da se koža previše isuši.

3. VISEĆI MLADEŽI

S druge strane, sposobnost ulja čajnog drveta da temeljno čisti kožu može biti od koristi kada se radi o uklanjanju visećih bradavica na koži. Mislimo na sitne, mesnate izrasline na koži koje se najčešće nađu ispod pazuha, grudi, donjeg dela vrata i kapaka i - iako savršeno bezopasni - oni mogu biti prilično frustrirajući. Međutim, primenom eteričnog ulja čajnog drveta nekoliko puta dnevno koristeći pamučni tupfer, poznato je da se ove izrasline mogu isušiti i jednostavno nestati.

Dakle, pred vama su tri najupečatljivija načina na koje možete tretirati razna stanja kože koristeći ulje čajnog drveta. Ali zašto bismo se tu zaustavili? Lista blagotvornih svojstava se nastavlja i dalje! Pogledajte našu fantastičnu liniju Love Nature sa uljem čajnog drveta i otkrijte više o odličnim svojstvima ove biljke.

Tekst: Fotografije: Oriflame