Skip to main content Skip to main menu Skip to search
  1. Početna
  2. O nama
  3. Društvena odgovornost

Društvena odgovornost

Oriflame je uvek podržavao ostvarivanje vaših snova. Iako je to deo naše poslovne filozofije, ova želja prelazi iz poslovne sfere u humanitarnu. Tako je od samog početka. Od 1967. godine.

Verujemo da, podržavajući one najugroženije u društvu, decu i mlade žene, možemo pomoći u ostvarivanju njihovih snova. Čvrst stav kojeg se držimo je vodilja našeg društvenog angažmana.

Kako bismo uspeli da što kvalitetnije delujemo u ostvarivanju naših ciljeva, osnovali smo Oriflame Fondaciju. U našoj zajednici sarađujemo sa ostalim humanitarnim organizacijama, koje ne samo da imaju bogato iskustvo u humanitarnom radu, nego nam i pomažu u ostvarivanju naših ciljeva. Pomažu nam u radu u Svetskoj fondaciji za pomoć deci i u aktivnom radu sa SOS dečijim selima.

Svetska fondacija za pomoć deci

Svako dete ima pravo na detinjstvo, na sigurnost, na radost, na igru i istraživanje. Svako dete ima pravo na odrastanje, društveni i intelektualni razvoj, ali u današnje vrieme  previše je dece na svetu lišeno ovih najosnovnijih prava. Svetska fondacija za pomoć deci, koju je osnovala švedska kraljica Silvija i čiji je suosnivač Oriflame kompanija, pomaže najugroženijoj deci širom sveta. Putem te organizacije pomažemo deci kojoj je pomoć najpotrebnija: deci na ulici, deci koja su žrtve nasilja i deci u institucijama.

SOS dečija sela

SOS dečija sela su posvećena dugoročnoj brizi dece koja ne mogu da odrastaju sa svojim biološkim roditeljima. Danas, kao i pre 60 godina na svom početku, misija ostaje ista: svako dete zaslužuje porodicu, svako dete odrasta uz ljubav i svako dijete odrasta uz poštovanje.