Skip to main content Skip to main menu Skip to search

Društvena odgovornost

Oriflame je uvek podržavao ostvarivanje vaših snova. Iako je to deo naše poslovne filozofije, ova želja prelazi iz poslovne sfere u humanitarnu. Tako je od samog početka. Od 1967. godine.

Verujemo da, podržavajući one najugroženije u društvu, decu i mlade žene, možemo pomoći u ostvarivanju njihovih snova. Čvrst stav kojeg se držimo je vodilja našeg društvenog angažmana.

Kako bismo uspeli da što kvalitetnije delujemo u ostvarivanju naših ciljeva, osnovali smo Oriflame Fondaciju. U našoj zajednici sarađujemo sa ostalim humanitarnim organizacijama, koje ne samo da imaju bogato iskustvo u humanitarnom radu, nego nam i pomažu u ostvarivanju naših ciljeva. Pomažu nam u radu u Svetskoj fondaciji za pomoć deci i u aktivnom radu sa SOS dečijim selima.

Svetska fondacija za pomoć deci

Svako dete ima pravo na detinjstvo, na sigurnost, na radost, na igru i istraživanje. Svako dete ima pravo na odrastanje, društveni i intelektualni razvoj, ali u današnje vrieme  previše je dece na svetu lišeno ovih najosnovnijih prava. Svetska fondacija za pomoć deci, koju je osnovala švedska kraljica Silvija i čiji je suosnivač Oriflame kompanija, pomaže najugroženijoj deci širom sveta. Putem te organizacije pomažemo deci kojoj je pomoć najpotrebnija: deci na ulici, deci koja su žrtve nasilja i deci u institucijama.

SOS dečija sela

SOS dečija sela su posvećena dugoročnoj brizi dece koja ne mogu da odrastaju sa svojim biološkim roditeljima. Danas, kao i pre 60 godina na svom početku, misija ostaje ista: svako dete zaslužuje porodicu, svako dete odrasta uz ljubav i svako dijete odrasta uz poštovanje.